Univerzitet u Mičigenu nudi velike stipendije najboljim esportistima

Pored fudbalera i košarkaša, i esportisti će sada biti deo stipendijskog programa u Americi

  • 0
counter-strike2 Foto: CS:GO/ Valve

Tehnološki Univerzitet u američkoj saveznoj državi Mičigen (MTU) otvara novi stipendijski program za svoje studente, koji će, uz tradicionalne sportiste, nagrađivati i najbolje esportiste.

MTU je predstavio potpuno novo esports odeljenje i trening dvoranu za svoje studente. Univerzitet od danas nudi stipendije najboljim CS:GO igračima, sa namerom da oformi tim koji bi se kvalifikovao na ESEA Premier ligu. Za ekipu već igra poznati igrač Logan ''Voltage'' Long, koji je ranije bio deo esports organizacija kao što su Chaos i Triumph.

Univerzitet daje veliku šansu iskusnim CS:GO esportistima, koji takođe žele da se fokusiraju na svoje fakultetsko obrazovanje. Ovo ne samo da je veliki korak u svetu esporta, već i savršena prilika za fakultetsko usavršavanje. MTU podržava timove u drugim esportovima, kao što su League of Legends, Overwatch i Rocket League.

Haskiji iz Mičigena, zvanični sportski tim univerziteta, takođe ima predstavnike u hokeju na ledu, fudbalu, ženskoj košarci, skijanju, atletici i ženskoj odbojci.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA