Brazilska ekipa planira da osnuje akademsku ekipu

Čuvena brazilska CS:GO organizacija, MIBR, je ovih dana najavila novi projekat, kroz koji žele da pronađi i pomognu najtalentovanijim igračima iz Brazila, kako bi mogli da oforme akademski tim.

  • 0
Foto: MIBR

Neke organizacije već nekoliko godina razvijaju omladinske škole, a sada će se toj listi pridružiti i MIBR. Ako pogledamo koliko je njihova glavna ekipa u lošoj formi, možda i nije najlošija odluka da krenu u potragu za novim talentima, kao što je to pre par godina uradio Gambit, kada su predstavili Gambit Youngsters ekipu. Ta ekipa sada nastupa kao Gambit i trenutno se nalaze na prvom mestu HLTV rang liste.

Poslednja organizacija koja je predstavila svoj akademski tim bio je Mousesports, koji je to uradio pre manje od 10 dana.

Organizacija je takođe krenula u potragu za trenerom koji će sarađivati sa veteranima kao što su Alesandro “⁠Apoka⁠” Markući i Renato “⁠nak⁠” Nakano, koji rade kao treneri za prvi tim. Oni će imati zadatak da pronađu četiri najbolja mlada igrača, dok će peti član biti izabran nakon posebnog turnira koji će kasnije biti najavljen.

”Od početka ove godine smo izrazili nameru da rastemo i podržavamo esport u našoj zajednici i verujemo da je ovo prvi korak u našem cilju da pomognemo najvećim talentima u Brazilu”, izjavio je direktor MIBR-a, Juri Učijama.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA