Xyp9x razmatra nekoliko opcija za budućnost – Moguć odlazak iz Astralisa

Jedan od najuspešnijih CS:GO igrača svih vremena, Andreas ”Xypx9” Hojslet, bi uskoro mogao da zaigra u nekoj novoj ekipi, pošto je juče na svom tviteru potvrdio da postoji šansa da po isteku ugovora napusti Astralis.

  • 0
astralis Foto: Astralis

Xyp9x je član Astralisa od njegovog osnivanja 2016. godine, a deo je ove petorke još od davne 2014. godine kada su nastupali za Dignitas. Za to vreme je uspeo da osvoji ogroman broj trofeja, među kojima se nalaze čak četiri Majora, što ih čini jedinom ekipom kojoj ikada tako nešto pošlo za rukom.

Nema sumnje da su bili najbolja CS:GO ekipa svih vremena, ali kao i za svakoga, tako je i za njih 2020. godina bila vrlo teška. Sve je to rezultiralo odlaskom Device-a, što možemo da kažemo da je i zvanično stavilo tačku na eru Astralisa.

Delovalo je kao da će ostatak ekipe ostati na okupu kada je Lukas „gla1ve“ Rosander obnovio ugovor do 2024. godine, ali izgleda da ne deli svi igrači njegovo mišljenje. U međuvremenu je doveden Lucky, koji je sinoć debitovao, što na naki način deluje kao da se oni već pripremaju na život bez Xyp9x-a, čuvenog ”Clutch Minister-a”.

Vest o njegovom odlasku saopštio je Dexerto. U razgovoru sa novinarom, Xyp9x je potvrdio da je započeo pregovore sa nekim ekipama. ”Volim Astralis, ali mislim da je sada odlična prilika da vidim različite opcije. Već sam imao par razgovora sa organizacijom, ali se ništa još nismo dogovorili, zbog čega je sve još uvek moguće”, izjavio je Andreas.

”Samo znam da želim da se i dalje takmičim na najvišem nivou. Mogu da vidim sebe u budućnosti kako sa svojim znanjem i iskustvom gradim novu postavu, ali ne bih imao ništa protiv da iskusnu ekipu podignem na viši nivo”.

Da li mislite da bi Xyp9x trebao da ostane ili je došlo vreme da se i on isproba u nekom novom okruženju?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA