Gejmer milioner podelio mišljenje kada bi esportisti trebalo da se penzionišu

Čuveni majstor pucačina, bivši CS:GO profesionalac i čuveni streamer shroud izjavio je da istinski veruje da bi profesionalni esportisti mogli da se takmiče i do svoje 50. godine.

  • 0
csgo-wp12 Foto: Valve

Trenutna generacija esportista polako bledi, mnogi profesionalci odlaze u penziju, a na njihovo mesto dolaze novi mladi talenti. Razlozi su različiti, od povreda i gubitka interesa, pa sve do finansijske nesigurnosti i porodičnog života. Dosta se priča i o tome da same godine jako utiču na veštinu igrača.

Među najstarijim igračima mahom viđamo kanteraše, koji se takmiče još od ranih 2000-ih. Iako ovi esportisti polako ulaze u svoje 40-e, Shroud smatra da još nije vreme za penziju. Kada su ga pitali kada bi esportisti trebalo da se penzionišu, streamer je dao vrlo interesantan odgovor.

”Zaista mislim da bi mogli da se takmiče do svoje 50-e godine”, rekao je. ”Ako rano počnete svoju karijeru, recimo sa 16 ili 17 godina, i igrate do svoje 50-e, verujem da ćete još uvek moći da se takmičite na najvišem nivou.”

”Naravno, možda vam reakcije postanu sporije, ali ako održite istu želju, motivaciju i glad za takmičenjem, bićete jednako dobri kao kada ste započeli karijeru”, dodao je shroud.

Šta vi mislite? Da li bi profesionalni esportisti mogli da se takmiče do svoje 50-e?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA