≫ 

Švedska je ispunila prvi od dva zahteva PGL-a za Major u Stokholmu

Jedna od dve prepreke koje su sprečavala de se PGL Major održi u Stokholmu su uklonjene ove nedelje, pošto je Švedska ublažila ograničenja putovanja za esport igrače koji dolaze u zemlju, nakon što su esports takmičenja dodali na listu elitnih međunarodnih sportskih događaja.

  • 0
Foto: PGLEsports

Ovo dolazi kao odlična vest za PGL, koji je krajem jula obavestio sve igrače i fanove da postoji velika šansa da se Major kao i Dota 2 International odloži zbog problema koje su imali sa švedskom vladom, koja nije želela da im izađe u susret.

Ipak, ovo još uvek ne znači da će se Major održati u Stokholmu, pošto će Švedska morati da ispuni još jedan zahtev, jer ako to ne urade do 15. septembra, PGL ima plan B, gde bi mogli da premeste CS:GO Major.

PGL zahteva da se podigne zabrana koja postoji za unutrašnje događaje, jer smatraju da je neophodno da se Major igra pred publikom. Ako ne budu mogli uskoro da potvrde da će navijači smeti da prisustvuju turniru, on će biti prebačen na novu, za sada nepoznatu lokaciju.

Major bi trebao da se održi od 23. oktobra do 7. novembra, gde bi 24 ekipe borile za nagradni fond od $2.000.000, što bi bio najveći fond ikada na jednom CS:GO turniru.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA