RpK sinoć završio svoju igračku karijeru

Legenda francuske Counter Strike scene, Sedrik ”RpK” Gipoj je sinoć obavestio svoje fanove da je doneo odluku da okači miša o klin i da završi svoju profesionalnu igračku karijeru.

  • 0
vitality-rpk Printskrin: Twitter/ Vitality

RpK je svoju karijeru započeo još davne 2006. godine kad je aktuelan bio Counter Strike Source. Igrajući za ekipa kao što su Very Games i Roccat, uspeo je da postane jedan od najboljih igrača na svetu, pre nego što je 2012. godine odlučio da pređe na CS:GO. Ponovo je zaigrao za Very Games, ali je samo par meseci kasnije na početku 2013. godine objavio da završava karijeru.

Mnogi su mislili da se Francuz više neće vraćati u akciju, ali 2014. godine se vraća iz penzije i potpisuje za Titan, jednu od najboljih ekipa na svetu, koja je upravo ostala bez svoje zvezde, koje je uhvaćena kako vara usred meča.

RpK ne samo da se vratio na veliku scenu, već je 7 narednih godina igrao za najveće svetske ekipe, od kojih posebno moramo izdvojiti njegovu poslednju, Vitality, sa kojima je uspeo da se domogne i mesta broj 1. na HLTV rang listi.

Svoj poslednji meč je odigrao u aprilu 2021. godine, kada je francuska ekipa odlučila da ga zameni kako bi ustupila mesto mladom Kyojinu. Sa pune 32 godine i 15 godina provedenih u esportu, Sedrik je doneo odluku da završi svoju karijeru.

”Došao je kraj mojoj dugačkoj i lepo karijeri. Počela je tako davno, imala je uspone i padove, ali sam je uvek voleo. Mnogo sam zahvalan što ste mi pružali podršku svih ovih godina, neću to nikada zaboraviti”, napisao je RpK.

Potvrdio je da će verovatno ostati u esportu, ali da još uvek nema konkretan plan. Da li će vam nedostajati čuveni ”Le Tank”?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA