Astralis i MOUZ ispali, a Heroic i Gambit obezbedili prolaz u četvrtfinale

Završen je još jedan dan CS:GO Majora, nakon kojeg smo dobili još dvoje četvrtfinalista, Heroic i Gambit, dok smo istovremeno morali da se oprostimo od MOUZ-a i Astralisa!

  • 0
Printskrin: PGL

Dve ekipe koje su možda bile i pod najvećim pritiskom na ovom turniru sada mogu da odahnu. Heroic i Gambit su svoje kvalitete dokazali u onlajn eri, ali su i dalje mnogi bili skeptični kako će se oni prikazati na LAN-u. Kako stoje stvari, njihovi rezultati nisu bili slučajni, a sada će na najvećoj sceni dobiti priliku da se domognu najvećeg trofeja u Counter Strike-u.

Prvi je svoj posao završio Gambit, koji je bez previše problema savladao NIP, koji je po mnogima bio jedan od glavnih favorita za osvajanje. Nindže su na prvoj mapi imale veliku prednost, ali kao da im je kompletno opala koncentracije. Gambit ne samo da je napravio neverovatan preokret, već je u istom stilu nastavio i na drugoj mapi, pa je konačan rezultat bio 2-0.

Zatim je usledio okršaj dva velikana, Vitality-a i Astralis-a, koji su se borili za opstanak na turniru. I jedna i druga ekipa igraju znatno ispod svog nivoa, ali je Zywoo kao i obično dao sve od sebe da njegova ekipa dobije još jednu šansu za četvrtfinale, dok će danska ekipa ostati bez šanse da odbrani svoj trofej.

Dok jedni Danci nisu uspeli da prođu u četvrtfinale, drugi jesu. Heroic je u jednom vrlo neizvesnom okršaju bio bolji od Copenhagen Flames-a, zbog čega će CadiaN i momci po prvi put u karijeri dobiti priliku da igraju na najvećoj bini jednog Major turnira.

Poslednji na servere su izašli Virtus Pro i Mouz, koji su se borili za opstanak. Iako su prve dve mape bilo vrlo jednostrane, treća je bila pravi spektakl, zbog čega smo gledali čak dva produžetka. Jame i momci su ipak na kraju bili nešto fokusiraniji, pa će MOUZ zajedno sa Astralisom morati da pakuje kofere.

Danas su na programu još tri duela. Ko će po vama uspeti da obezbedi mesto u četvrtfinalu?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA