PGL Major: Heroic i G2 se plasirali u polufinale

Na prvom turniru pred publikom nakon skoro dve godine Heroic i G2 su uspeli da obezbede prolaz u polufinale CS:GO Majora!

  • 0
Foto: PGL

Počelo je četvrtfinale, što znači da su se igrači iz studija preselili u Avicci Arenu u Stokholmu, gde smo konačno mogli da vidimo publiku na jednom CS:GO turniru. Skoro dve godine je prošlo od poslednjeg turnira na kojem je publika dobila dozvolu pristupa, što ovaj Major čini dodatno posebnim.

Prvi na binu su izašli Heroic i Virtus Pro. Znali smo da je pred nama jedan uzbudljiv okršaj i baš to je bilo ono što smo dobili. Meč je otvoren na Miražu, gde smo gledali jedno neizvesno prvo poluvreme, ali je onda Heroic uspeo da napravi razliku. Refrezh i Stavn su imali odličan meč, a Danci su slavili sa 16-10.

Pošto je prva mapa bio izbor VP-a, mnogi su očekivali da će Heroic doći do pobede od 2-0. Dugo je delovalo kao da će tako i biti, ali je onda ruska ekipa ušla u seriju. Jame je briljirao, a Medvedi su uspeli da preokrenu situaciju i da dođu do pobede od 16-13.

Odlučujuća mapa je bio Inferno na kojem je Heroic uspeo da iskoristi sportu igru protivnika i da to pretvori u pobedu. Igrali su kvalitetnije, zbog čega su poveli sa 15-8, ali je onda na trenutak delovalo kao da VP ima šansu da se vrati. Uzeli su četiri uzastopne runde, ali onda više nisu imali snage, zbog čega je Heroic uspeo da se plasira u polufinale.

Zatim je na red došao okršaj koji smo svi čekali. Sa jedne strane je bio G2 Esports, za koji nastupaju Nexa, Hunter i Niko, dok je sa druge strane bio NIP, poslednji predstavnik Švedske i domaći favorit. Iskren da budem, očekivao sam da će mnogo neizvesniji meč, ali mogu reći da mi je drago što je G2 odigrao na ovako visokom nivou. Prva mapa je bio Inferno, gde su već u prvom poluvremenu osvojili 12 rundi. NIP se nije predao, ali je razlika ipak bila prevelika, pa su Niko i momci poveli sa 1-0.

Zatim je usledio Mirage, koji je bio nešto uzbudljiviji na startu, ali je pri kraju G2 ponovo preuzeo kontrolu. Nindže su u jednom trenutku smanjile prednost G2-a na 9-8, ali je onda usledila serija naših momaka od 6 uzastopnih rundi, koja im je donela 6 meč poena. NIP je uspeo da spasi tri, ali ništa više od toga, što je značilo da se G2 plasirao u polufinale, gde će se u subotu sastati sa Heroicom.

Danas su na programu još dva meča. U 16:30 će se sastati FURIA i Gambit, a odmah po završetku tog meča ćemo gledati NAVI i Vitality.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA