Aleksandar “ACK0” Stanisavljević: ”Voleo bih jednog dana da proputujem svet igrajući CS”

CS:GO je jedna od najpopularnijih video igara na svetu koju svaki dan upali nekoliko miliona igrača. Konkurencija je ogromna, ne samo u svetu, već i Srbiji. Ipak, Aleksandar “ACK0” Stanisavljević je neko ko je pokazao da ima potencijala da se takmiči i sa najboljima u našoj zemlji, zbog čega je krajem novembra predstavljao Srbiju na ISF takmičenju.

  • 3
ack0-csgo Foto: Aleksandar Stanisavljević

Pozdrav ACK0, reci nam nešto o sebi i čime se baviš?

Zovem se Aleksandar, dolazim iz Srbije i imam 18 godina. Učenik sam Mašinsko-elektrotehničke škole u Paraćinu, smer elektrotehničar-multimedije. Pored obaveznih školskih obaveza, slobodno vreme najviše volim da provodim igrajući CS:GO.

Koliko dugo igraš CS:GO i da li igraš još nešto pored toga?

Sto se tice Kantera, igram ga od malih nogu. Počeo sam kao i većina sa CS 1.6, pre nego što sam kasnije prešao na CS:GO. To je jedina igra koju igram, osim što sa vremena na vreme volim da upalim F1.

Reci nam nešto o svojim planovima za budućnost. Da li bi voleo da igraš CS:GO profesionalno?

Naravno da bih voleo, to je cilj svakog od nas koji igramo.Svi bi voleli da jednog dana možemo da zarađujemo od Kantera, kao i da proputujemo svet od istog.

Da li si do sada nastupao za neku ekipu?

Za sada još uvek nisam imao priliku da zaigram za neku ozbiljniju ekipu, već je to uglavnom bio skup drugara, koji su okupe za par online turnira. Najbolja ekipa za koju sam igrao bio je DEFUSERO.

Da li sada imaš tim?

Trenutno sam slobodan agent, odnosno nemam ekipu.

Da li bi voleo da upišeš neki fakultet nakon srednje škole?

Možda malo čudno, ali iskreno još uvek ne razmišljam o tome. Moj najveći prioritet je trenutno Counter Strike.

Koja uloga u timu ti najviše odgovora i na kojoj misliš da se najbolje snalaziš?

Uglavnom igram kao entry fragger, što je uloga koja mi i najviše odgovora. Umeo sam ponekada da igram i AWP.

Šta misliš da je tvoja najveća vrlina, a šta najveća mana na serveru?

Najveća vrlina mi može biti otvaranje sajtova, što je i posao entry fraggera, a što se tice najveće mane, mislim da je manjak iskustva.

kijev-ISF-Srbija Foto: SESE

Koje ti je omiljeno oružje, a koja mapa?

Što se oružja tiče, zasigurno mi je omiljen AK-47, mada volim da koristim i Desert Eagle. Trenutno nemam omiljenu mapu, pošto ih sve volim, ali ako bih morao da biram, to bi onda bio Inferno.

Prestavljao si Srbiju na turniru u Kijevu. Opiši nam to iskustvo.

To je nešto nezaboravno, a kao što sam naveo gore, svakom od nas je cilj da preko ove igre proputuje svet i pozna nove ljude. Dobili smo priliku da vidimo Kijev, kao i da se oprobamo u lan okruženju u kakvom se profesionalci takmiče, što je bilo fenomenalno. Takođe verujem da se sam nakon tog turnira dosta napredovao individualno, jer sam dobio neverovatnu dozu motivacije. Voleo bih da ponovo zaigram na takvim turnirima.

Kakav je bio osećaj igrati za svoju zemlju?

Neverovatan, to je neopisiv osecaj i bila mi je velika čast da budem član reprezentacije Srbije.

Da li je to za tebe bio prvi Lan i da li si imao tremu?

Da, to je bio moj prvi ozbiljniji lan turnir. Igrao sam na neko lokalnih turnira, ali to ništa nije bilo ozbiljno. Kada smo kod treme, bila je prisutna, ali u najmanjim mogućim količinama. Pokušao sam da ne razmišljam o tome i da fokusiram na igru svog tima i sebe.

Da li misliš da se u Srbiji može živeti od esporta, ili bi voleo da zaigraš u inostranstvu?

Mislim da može, jer je industrija napredovala pa čak i ovde, ali bi definitivno više voleo da zaigram u inostranstvu. Uslovi su neuporedivo bolji, pa verujem da je svamo cilj da jednog dana zaigra za jednu od najvećih esports organizacija.

Hvala ti ACK0, želimo ti puno sreće u budućnosti!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA