≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

SVAKA ČAST! iNation obezbedio plasman za SVETSKO IESF PRVENSTVO!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pobedom protiv Izraela u četvrtfinalu evropskih kvalifikacija, iNation se zvanično plasirao za ovogodišnji svetski IeSF šampionat u Jašiju gde će braniti boje naše zemlje. Izraelci su se hrabro borili, ali nisu bili ravni našoj reprezentaciji!

  • 1
ination-srb-iesf2023-plasman Foto: SESE

INation se treću godinu zaredom pokazao kao ubedljivo najbolji tim na nacionalnim kvalifikacijama. Ekipa koju čine Ivan ”choiv” Živković, Nikola ”Dragon” Bošković, Vladan ”VLDN” Radević, Vladan ”kind0” Mandić i Aleksa ”Impulse” Stankić je bila izuzetno dominantna na domaćem tlu, ali na putu do svetskog prvenstva morala je da savlada i najbolje timove iz Evrope.

INation je grupnu fazu regionalnih kvalifikacija započeo iz grupe D, gde se takmičio sa reprezentacijama Crne Gore, Bugarske i Azerbejdžana. Sa dve pobede i jednim porazom u grupnoj fazi, iNation je uspešno obezbedio plasman u četvrtfinale kvalifikacija, i time zakazao okršaj sa Izraelom.

U ovom meču nije bilo mesta za grešku, pošto bi poraz za ove dve ekipe označio momentalnu eliminaciju, dok bi im pobeda obezbedila plasman za svetsko prvenstvo – pobeda u četvrtfinalu je bila dovoljna za prolaz!

Ovaj duel je bio vrlo izjednačen jer su oba tima konstantno održavala minimalnu razliku u rundama. Međutim, naši reprezentativci su otišli korak dalje, i pokazali se kao bolja ekipa kada je to bilo najvažnije. Sa rezultatom 16-13 na obe mape, iNation se uspešno plasirao za svetsko IeSF prvenstvo! Pored iNationa, evropske reprezentacije koje su obezbedile plasman su Poljska, Mađarska, Ukrajina, Belgija, Češka, Nemačka, Danska i Švedska.

SNIMAK MEČA PROTIV IZRAELA MOŽETE POGLEDATI OVDE!

ZA INATION NASTUPAJU:

  • Ivan ”choiv” Živković
  • Nikola ”Dragon” Bošković
  • Vladan ”VLDN” Radević
  • Vladan ”kind0” Mandić
  • Aleksa ”Impulse” Stankić

Ovogodišnji Svetski Esports Šampionat u organizaciji Međunarodne Esports Federacije (IeSF) će se održati u Rumuniji, u gradu Jašiju od 24. avgusta do 4. septembra, gde će se najbolji esportisti sveta takmičiti za impozantnu novčanu nagradu od pola miliona dolara.

Kao i svake godine, SESE je organizovao sve nacionalne kvalifikacije za srpske esportiste, nakon kojih je odabrao predstavnike u igrama CS:GO, Dota 2, eFootball 2023, Tekken 7 i PUBG MOBILE. To nije sve, jer se za Srbiju ove godine takmičila i naša ženska CS:GO reprezentacija!

ZA INFORMACIJE O OSTALIM REPREZENTACIJAMA, POSETITE OVAJ LINK.

Sve aktuelne informacije o IeSF šampionatu, ali i ostalim turnirima pratite na sajtu RUR i SESE, kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA