Vreme čitanja: oko 1 min.

Glasine kažu da će CS2 ranked mode biti sličan Valorantu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poslednji CS2 patch nam je doneo Italy i izmenjene smoke granate, ali u njegovom kodu se takođe krije nešto neočekivano.

  • 0
counter-strike-csgo-2 Foto: Valve/Counter Strike:Global Offensive

Poznati dataminer Aquarius je otkrio izmenjenu ”mp_maxrounds” vrednost u CS2 kodu nakon novog peča, to jest maksimalan broj rundi po meču. Ovaj broj je ranije, u CS:GO-u, iznosio 30 (15 za jedan half), a sada iznosi 24, odnosno 12. Ove informacije se poklapaju sa činjenicom da je Valve u novom peču privremeno ugasio competitive i private matchmaking.

Naravno, fanovi su odmah napravili paralelu sa Valorantom koji poseduje kraće mečeve, koji zahtevaju manji broj osvojenih rundi za pobedu – 13, umesto kanterovih standardnih 16. Ako niste znali, i kanter je ranije imao takozvani MR12 format, pre nego što je Valve prešao na MR15 nakon Electronic Sports World Cup 2004. godine, koji se igrao na Counter-Strike 1.6.

Aquarius je u kodu takođe pronašao informacije da će overtime runde od sada postojati u rankedu i imaće format sličan FACEIT i ESEA mečevima. Međutim, u slučaju da je rezultat i dalje nerešen posle prvog overtajma, meč će se završiti kao draw. Overtime će biti dostupan samo u Premier Competitive matchmaking modu, dok će Short Competitive navodno biti izbačen.

I dalje nismo dobili zvaničnu potvrdu od Gejba i kompanije, tako da ove informacije treba uzeti sa rezervom.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA