Vreme čitanja: oko 1 min.

Mesečna plata najboljeg Counter-Strike igrača na svetu navodno iznosi 100 hiljada evra!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ko kaže da je igranje igara gubljenje vremena?

  • 1
Counter Strike 2 Foto: Rokas Tenys / Shutterstock.com

Kako prenosi Last Hit, Metju ”ZywOo” Erbo je postao najplaćeniji Counter-Strike 2 igrač na svetu nakon obnove ugovora sa njegovom organizacijom, Vitality. U izveštaju se navodi da njegova mesečna plata iznosi ”preko sto hiljada evra”.

Francuski strimer i insajder Sebastijan ”KRL” Perez je potvrdio ova glasine. Iako nije otkrio konkretnu cifru, rekao je da ZywOo trenutno spada u top 4 najplaćenijih francuskih atleta, ne računajući fudbalere. Istakao je da se plata mladog profesionalca meri sa najuspešnijim košarkašima i rukometašima u zemlji.

Ako je ovo zaista istina, Erboova plata je više nego duplo veća od proseka kada su esportisti u pitanju. Ne znamo tačan iznos, ali se procenjuje da najbolji esportisti mesečno zarađuju od 30 do 40 hiljada dolara. Ovo naravno zavisi od organizacije i same igre.

Francuz je nedavno produžio svoj ugovor za Vitality-em do 2026. godine. Trenutno važi za jednog od, ako ne i najboljeg Counter-Strike 2 igrača na svetu. Ili možda Donku pripada ova titula?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzoni

    15. mart 2024 | 19:25

    Ovaj svet je otišao u t k...da neradnici koji se z...zaradjuju ogromne pare ,ovo je smesno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA