Intervju sa kapitenom Dota 2 reprezentacije Srbije – Nenadom ”Grizine” Lukićem

''Mislim da smo prilično ojačani u odnosu na prošlu godinu, jer su igrači željni da se dokažu i mislim da će to biti jako dobra stvar za ovaj turnir''

  • 0
Foto: Sesa

Nenad “grizine” Lukić je kapiten srpske Dota 2 reprezentacije, koji je pre samo par nedelja po drugi put u svojoj karijeri odveo svoju ekipu do pobede na kvalifikacija za IeSF svetsko gejming prvenstvo, zbog čega će se uskoro takmičiti na Regionalnom turniru, preko kojeg bi mogao da obezbedi plasman u Izrael, gde će braniti boje naše zemlje. Prošle godine možda nismo imali dovoljno sreće u nekim trenucima, ali vreme je da se ove godine ostvari bolji rezultat.

Nažalost, kao i svi ostali kvalifikacioni turniri i Dota 2 je morala da se igra u onlajn formatu, umesto u Domu Omladine, kao što je bio slučaj prošle godine. Nenad i njegovi saigrači su ponovo blistali, zbog čega smo ga pozvali na intervju vezan za predstojeće turnire na kojima će predstavljati Srbiju.

Kaži nam par stvari o sebi. Čime se baviš, kada si počeo da igraš Dotu i da li si ikad pokušao da se baviš profesionalno?

Zovem se Nenad Lukić u Doti poznatiji kao “grizine”.  Završio sam Saobraćajni fakultet i trenutno sam trener/menadžer jednog Švajcarskog tima koji se zove “Brame” (Spartan, Skylark, W1sh, Focus, CTOMAHEH1 je rooster tog tima). Dotu sam počeo da igram početkom 2009 godine i recimo godinu i po dana kasnije sam zaigrao profesionalno. Najpoznatiji tim za koji sam igrao je Fnatic.

Prošle godine ste putovali u Koreju. Sada je ipak malo izmenjen sastav u odnosu na prethodne kvalifikacije. Kako ste odlučili da napravite te promene?

Tako je! Promenili smo 2 igrača u odnosu na prethodnu godinu. U Koreji su sa nama bili Uroš ”Swiftending” Galić i Stefan ”pwn” Pavlović, koji su ove godine bili neaktivni što se igranja tiče i odlučili smo se za 2 nova igrača koji su željni dokazivanja.

Ostatak intervjua možete pročitati na RUR.rs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA