Spoj istoka i zapada: Globalni Dota 2 supertim sa Ramzesom i Sumajlom?

Prelazni rok u Doti nikako da se završi a novi tračevi daju čitavoj sceni razloga za brigu.

  • 0
Foto: Valve/Dota 2

Najpoznatiji kineski emotivni veteran, a sada i trener, Bai ''rOtK'' Fan je imao privatni razgovor sa bivšim generalnim menadžerom ekipe Virtus Pro-a Romanom Dvorijakinom na kome je rus reprezentovao ''grupu igrača'' koja je zatražila ugovor. Tim se navodno sastoji od bivših igrača koji su dominirali u toku sezone 2017 i 2018 sa Virtus Pro-om, a čine ga no[o]ne, Solo, RAMZES666. SumaiL, koji je napustio OG ovog jula, će se takođe priključiti timu i igrati na mid poziciji dok će no[o]ne se preseliti na mesto oflejnera, a RAMZES će igrati poziciju jedan.

Bivši menadžer Virtus Pro-a je potvrdio da je bio u kontaktu proteklih dana sa rOtK-om, ali nije mu preostala ni jedna druga opcija jer je veteran otkrio delove razgovora na svom strimu. Kinez za sada nije prihvatio ponudu da bude trener tima jer je ,po njegovim rečima, još  umoran od prekomernih vansezonskih dešavanja na kineskoj Dota 2 sceni. Dvorijakin je izjavio da tim planira da krene da igra zajedno tek od decembra ili janura kako bi potencijalno učestvovovali u sledećoj sezoni DPC (Dota Pro Curcuit) i zamolio kineza da razmoti ponudu.

ROtK je prethodne tri godine proveo u kineskoj organizaciji Vici Gaming a pre par nedelja je odličio da ne produži ugovor. Sa druge strane ekipa VP-a zvanično nije aktivna od 23. septembra a povukli su se i sa ESL One Germany turnira na koji su bili automatski pozvani. Može li VP ponovo da tiraniše Dota 2 scenu kao što su to radili pre dve/tri godine u novom sastavu? Predstoji da vidimo, ali put neće biti ni malo lak jer EU i CIS regija postaju pune interesantnih izazivača.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA