≫ 

Valve kaznio kineske Dota 2 ekipe zbog nameštanja mečeva

Avengerls i bivši The International šampion Newbee dobili zabranu učestvovanja na svim budućim turnirima.

  • 0
phantom lancer Foto: Valve/Dota 2

Učestvovanje na profesionalnoj Dota 2 sceni završeno je za dve kineske ekipe jer se sumnjalo od februara 2020. da su namestili polufinalni kvalifikacioni meč za StarLadder ImbaTV Majnor. Iako su svi prikupljeni dokazi poslati kompanijama Valve i Perfect World još u maju prošle godine, kompanije su izrekle doživotnu zabranu za Newbee i Avengerls ekipe tek ovog meseca.

Kompletan Newbee sastav koji je učestvovao u sumnjivom meču na kvalifikacijama su prvi koji su dobili doživotnu zabranu, a među njima je i bivši šampion Faith, koji je osvojio The International 2 sa ekipom Invictus Gaming. U isto vreme, Newbee postaje prva organizacija koja je pobedila na The International (TI4) i dobila doživotnu zabranu.

Ista sudbina je zvanično zadesila i drugi tim koji je imao veoma čudne odluke u toku meča sa Newbee timom, što je i navelo posmatrače da sumnjaju u regularnost ove serije. U videu ispod možete da pogledate kratak pregled kako je kontroverzan meč tekao.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA