Potvrđeno da će se prvi Dota 2 Mejdžor održati u Singapuru

Nakon četrnaest meseci pauze prvi ovogodišnji Mejdžor će se ipak održati 27. marta u Singapuru.

  • 0
Foto: PGL Esports

Jedan od glavnih organizatora Dota 2 turnira PGL Esports će biti domaćin prvom ovogodišnjem turniru koji će okupiti najbolje ekipe sveta u Singapuru. Organizacija će se udruiti sa One Esports i singapurskim odborom za turizam objavljeno je u današnjem saopštenju.

Mejdžor se u Singapuru trebao odigrati još tokom 2019-20 Dota Pro Circuit sezone, ali je otkazan zbog pandemije. Ovo će biti tek drugi Dota 2 događaj koji se tamo održava. Svih osamnaest ekipa koje se kvalifikuju kroz regionalne lige će se naći na ovom lan turniru. Objava ne pominje publiku, ali možda će se do tad situacija promeniti jer Singapur uglavnom drži kovid situaciju pod kontrolom, a u poslednjih nedelju dana zabeleženo je samo 28 novih slučajeva.

U gradu su se već održali neki esports događaji a Mejdžor će se emitovati u 4K rezoluciji, što nikada ranije nije učinjeno. PGL koji organizuje Dota 2 regionalnu ligu Jugoistočne Azije već je prenosio mečeve gornje divizije u 4K. Timovi će doći iz svake od šest takmičarskigh regija i to po sledećem rasporedu:

  • Evropa - 4 tima
  • Kina - 4 tima
  • Jugoistočna Azija - 3 tima
  • CIS - 3 tima
  • Severna Amerika - 2 tima 
  • Južna Amerika - 2 tima

Spremite se da konačno vidimo među-regionalnu Dotu i sudare najboljih ekipa sa različitih kontinenata. Akcija počinje 27. marta a trajaće do 4. aprila.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA