≫ 

Dota 2 ekipa diskvalifikovana zbog falsifikata COVID-19 dijagnoze

Evropska regionalna liga je ostale bez još jednog tima.

  • 0
dota 2 heroes Foto: Valve/Dota 2

Dota 2 sastav burjui, koji se takmičio u donjoj diviziji evropske regionalne lige prve DPC 2021 sezone, je diskvalifikovan sa turnira jer je jedan od igrača koristio lažnu COVID-19 potvrdu. Organizator evropske regionalne lige je vesti preneo na svom zvaničnom twitter nalogu.

Originalni mid igrač sastava nije bio u poziciji da se takmiči sa timom, zbog čega je burjui koristio izmenu u svim svojim mečevima. Međutim, pravila koje izdaje organizator turnira nalažu da ekipe smeju da koriste izmenu u maksimalno 4 meča. Međutim, u specijalnom slučaju kao što je zaraza korona virusom, ekipi je dozvoljeno da napravi stalnu izmenu.

Burjui je planirao da dovede potpuno novog igrača, navodeći zdravstvene probleme kao razlog za odsustvo njihovog originalnog midlejnera. Ekipa je priložila potvrdu o COVID-19 dijagnozi, ali se pri detaljnijoj istrazi ispostavilo da je u pitanju falsifikat. Burjui je zatim diskvalifikovan, a svi njihovi prošli i budući mečevi poništeni.

Ova diskvalifikacija dolazi samo jedan dan od kako se tim Meta4pro povukao sa turnira zbog sumnje o nameštanju mečeva.

Iako su se nalazili pri dnu tabele, burjui su još uvek imali solidne šanse da ostanu u takmičenju. U daleko goroj poziciji je bila ekipa Hippomaniacs, koja je zbog ovih incidenata zaradila zagarantovan plasman u narednu sezonu.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA