Peta DPC nedelja pripremila nas je za uzbudljivu završnicu reginalnih liga

Još mnogo timova odlučuje o svojoj sudbini u šestoj DPC nedelji a ovako su izgledali mečevi odigrani prošle nedelje.

  • 0
Foto: Perfect World Dota

Secret se pobedom nad High Coast Gaming-om kvalifikovao za Mejdžor plaj-of fazu dok je švedska organizacija ovim porazom ispala iz trke za opstanak u gornjoj diviziji. Nigma je otvorila nedelju u evropskoj regiji pobedom od 2-0 nad Tundra-om, a narednog dana uzbudljivu seriju su odigrali Alliance i Vikin.gg koja se završila rezultatom 2-1. U mečevima odigranim za vikend Liquid je pobedom nad OG ostao u trci za Mejdžor i Tundra je triunfovala u meču sa Vikin.gg, koji je odlučivao koja od ovih ekipa će ostati u gornjoj diviziji. Za sada je jedino sigurno da će Secret igrati iz ove regije a za preostala tri mesta u konkurenciji su svi timovi osim Vikin.gg i High Coast Gaming-a.

U Jugoistočnoj Aziji BOOM i T1 su očekivano pobedili timove sa dna tabele Execration i Vice a Fantic je naneo prvi poraz iznenađenju sezone Neon Esports-u. Timovi koji se bore za opstanak nisu uspeli da trijumfuju u petoj nedelji pa su tako 496 i Vice poraženi od TNC Predator i BOOM ekipa. Šesta nedelja u ovoj regiji će biti jako zanimljiva jer se sastaju Fnatic i TNC a Neon će igrati protiv T1. Pored BOOM Esports svaka od ovih ekipa konkuriše za mesto na predstojećem Mejdžoru.

Virtus.pro je jedini neporaženi tim posle pet nedelja u CIS regiji i znaće se da li će završiti ligu na prvom ili drugom mestu u ovonedeljnom derbiju sa ekipom NaVi koja je prošle nedelje prvi put poražena, i to od Team Spirit-a. Spirit je tom pobedom i dalje u konkurenciji za treće mesto a pored njih tu je i EXTREMUM koji je pobedio Team Empire i Gambit koji je pobedom nad Team Unique popravio sebi šanse za učešće na Mejdžoru kao trećeplasirana ekipa iz ove regije.

U severno američkoj DPC ligi je manje više sve poznato. Quincy Crew je u derbiju za prvu poziciju pobedio EG a juče su pobedili i Sadboys i ostali jedina neporažena ekipa u regiji. 4 Zoomers je izgubio od ekipe Undying i time su izgubili sve šanse da se bore za Mejdžor. Quincy Crew, Evil Geniuses i Undying su ekipe koje će se boriti za prva dva mesta ove nedelje. EG igra protiv 5ManMidas koji je na samom dnu tabele a meč između Quincy Crew i Undying će verovatno odlučivati o konačnom rasporedu.

Petu nedelju u Južnoj Americi obeležila je ekipa NoPing e-sports koja je prvo pobedila direktnog konkurenta za Mejdžor, Team Unknown, a zatim nanela i prvi poraz beastcoast-u. Thunder Predator je pobedio EgoBoys i dele drugo mesto sa SG e-sports koji je naneo drugi poraz timu Unknown prošle nedelje i tako ih izbacio iz šansi da se pojave na Mejdžoru. Thunder Predator igra svoj poslednji meč protiv Latam Defenders-a koji su na osmoj poziciji i verovatno bi trebali da pobede, a konačan plasman timova će se znati nakon bitnog meča između beastcoast-a i SG e-sports-a.

Tabelu nakon pete nedelje takmičenja pogledajte u nastavku, a za detaljne rezultate, strimove i raspored odigravanja mečeva posetite ovaj link.

Printscreen: Valve/Dota 2

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA