Današnji Dota 2 dodatak donosi nove tutorijale i unapređeno iskustvo za nove igrače

Da li ćete možda pružiti šansu ovoj video igri?

  • 0
Foto: Valve

Dota 2 je igra koja je notorna po svojoj kompleksnosti. Sa komplikovanim mehanikama, sijasetom heroja i gomilom sitnih detalja, Dotu 2 je izuzetno teško naučiti, a kamoli savladati. Valve je zato konačno odlučio da novim igračima pruži iskustvo kakvo zaslužuju. Svratite do unapređene Dota 2 stranice i bacite pogled na punu listu izmena!

Da li se sećate vaših Dota 2, ili pak, DotA početaka? Da li se sećate koliko nismo imali ni najmanju ideju šta se dešava? Dota 2 je poput strme planine sa koje neprestano hrli masivna lavina, i taman kada mislite da ste pronašli dobar hvat, stena će se odlomiti i baciti vas na niži nivo.

Valve nam je sa današnjim update-om pružio nešto što je odavno trebalo da postoji u igri – iskustvo za nove igrače koje će im pomoći da se približe vrhu planine po imenu Dota 2. Sa očekivanim influksom novih igrača posle današnje premijere DOTA: Dragon’s Blood anime serijala, ovaj dodatak je definitivno bio više nego potreban.

New Player Experience

Ako se uputite ka Learn tabu, videćete da sada poseduje potpuno novu sekciju. Pronaći ćete 32 različita tutorijala podeljena u 4 nivoa, u zavisnosti od njihove kompleksnosti. Svaki završen nivo tutorijala će vam doneti nagradu u formi Dota Plus shardova, skinova i kurira.

Svaki tutorijal se fokusira na neku mehaniku ili važan aspekt Dote 2 – od čistih osnova i jednostavnih koncepata kao što su wardovanje, kurir i teleportacija, do naprednijih mehanika kao što je Roshan, stacking i pulling.

Vodič vas najpre savetuje da isprobate specifičnog heroja, dok vas dalji nivoi upoznaju sa konceptom teamfighta, i daju vam opciju da se oprobate u meču protiv botova. Botovi će od danas imati poboljšan AI kada je reč o laningu, skupljanju runa, teamfightu i adekvatnom korišćenju magija i itema. Takođe su dobili nove nivoe težine, od kojih je početna savršena za novajlije.

Na samom kraju sekcije ćete pronaći link ka tutorijalu koji je pokrenuo SirActionSlacks. Ovaj tutorijal je izašao pre svega nekoliko dana, i finansiran je od strane Dota 2 zajednice.

Sve te kompleksne mehanike i njihove interakcije je gotovo nemoguće naučiti odjednom. Igranjem igre ćete vremenom polako pohvatati dosta detalja, ali ćete ih isto tako lako zaboraviti, pa ćete se često naći u situaciji gde svake tri sekunde alt-tabujete na Dota 2 Wiki. Valve je zato sakupio sve moguće termine vezane za Dota 2 gejmplej i spakovao ih u novu sekciju, Glossary. Glossary možete pronaći u Learn tabu.

Došlo je do renovacije prodavnice takođe. Bez obzira koliko vremena provedete u gorepomenutim tutorijalima, shop će vas definitivno uhvatiti van garda. Sa stotinama itema, buildova i recepata, shop je pravi košmar za nove igrače. Prodavnica je zato unapređena sa vrlo jednostavnim vodičem, koji će novajlijama pokazati najoptimalniji build, i pomoći im da se više fokusiraju na sam gejmplej, a ne na kupovinu itema.

Igrači mogu da se prebace na regularni shop kad god misle da su spremni da sami odlučuju o itemima koje žele da kupe.

New Player Mode

Kada je reč o pravim Dota 2 mečevima, upustiti se u partiju sa svih 100+ heroja i itema je zaista nezahvalno i stresno iskustvo. Valve je zato uveo novi ”New Player Mode”, dizajniran po uzoru na stari ”Limited Mode”. Pored pojednostavljenih mehanika i drugih modifikacija, u ovom režimu igre ćete na raspolaganju imati svega nekoliko heroja, kako biste se navikli na osnove igre. U ovako statičnom game modu nećete morati da se brinete ”šta će sledeće da vas snađe”, što je inače vrlo uobičajena pojava za nove, ali ponekad i stare igrače.

New Player Mode možete napustiti kada god poželite, bez brige o kaznenim merama, i vaše mesto će zauzeti bot.

Smurfovi

Valve je zajednici ponovo skrenuo pažnju na problem smurfinga. Od danas pa nadalje, steam nalozi smurfova će biti banovani. Ako dokazi ukazuju da prodajete i boostujete naloge, vaš primarni steam nalog je pod rizikom. U slučaju da sumnjate da je neki igrač smurf, od danas ćete imati priliku da ih na kraju vašeg meča i reportujete.

Novi patch

Najslađe za kraj. Valve je najavio sledeći Dota 2 balance patch 7.29 i novog heroja za petak, 09. april, svega nekoliko dana posle završetka ONE Esports Singapore Majora. Šta vi očekujete od novog patch-a? Da li smo novog heroja već imali priliku da vidimo u nekoj od DOTA: Dragon’s Blood epizoda?

Kakvo je vaše mišljenje o ovom update-u?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA