Esportista izbačen iz ekipe zbog rasističkog skandala

U jučerašnjem duelu između Soniqsa i BOOM Esportsa u grupnoj fazi 11. Internationala, na desetine hiljada Dota 2 fanova je videla rasističku poruku koja je bila utisnuta na effigy statui koja pripada Rodrigu ”LESLÃO” Santosu. Manje od 24 sata kasnije, Brazilac je izbačen iz ekipe.

  • 0
dota2-international11-grafika1 Foto: Valve/PGL

Za one koji ne znaju, effigy je kozmetički item u Doti 2 koji jednu od filler građevina zamenjuje statuom heroja po vašem izboru. Na vašoj effigy statui takođe možete napisati poruku. Ovako je glasila poruka koju je ostavio LESLÃO, offlaner ekipe Soniqs:

Uprkos javnom izvinjenju koje je LESLAO okačio na twitter-u, Soniqs je odlučio da raskine ugovor sa igračem.

I da se ovaj incident nije dogodio, smatramo da bi organizacija svakako otpustila Lelisa, imajući u vidu katastrofalne rezultate koje je ekipa ostvarila na International-u. Štaviše, neće nas iznenaditi ako Soniqsi raspuste čitav sastav u narednih nekoliko dana.

Slična situacija je zadesila i Infamous midlejnera Leonarda ”Leostyle-” Sifuentesa u septembru ove godine. Organizacija je odlučila da zadrži Leostyle-a, ali je ekipa kažnjena tokom njihovog meča protiv Hokorija. Infamous je potom izgubio ovaj meč sa rezultatom 0-3.

Sada se postavlja pitanje kako će ovaj incident uticati na Lelisovu profesionalnu Dota 2 karijeru.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA