Totalno neočekivano: BOOM Esports eliminisao TI10 šampione

Evo živog dokaza da statistika ne znači ništa. BOOM Esports, ekipa koja je u grupnoj fazi za dlaku izbegla eliminaciju, izbacila je Team Spirit u prvoj rundi lower bracketa na 11. Internationalu.

  • 0
dota2-mars2 Foto: Valve/Dota2

BOOM je u plejof fazu ušao kao totalni autsajder, dok je Team Spirit na grbači nosio titulu šampiona prošlogodišnjeg Internationala. Spirit je, očekivano, bio veliki favorit, iako su bili prilično neubedljivi u grupnoj fazi.

Kao i prethodnih godina, prva runda lower bracket-a se igra u BO1 formatu. Spirit je imao prednost više od pola meča, ali samo jedna greška je bila dovoljna da BOOM preokrene situaciju i okonča duel u 41. minutu.

Ovaj meč je bio savršen primer toga koliko je teško biti favorit. Team Spirit je tako International 11 završio na 13-16. mestu, osvojivši novčanu nagradu od 254.472 dolara. BOOM će svoj sledeći meč igrati protiv PSG.LGD-a, sutradan u 13:00 časova.

Prvi deo plejofa će trajati od 20. do 23. oktobra. Potom će uslediti pauza od nedelju dana, nakon čega će se plejof nastaviti. Poslednja četiri meča, uključujući i veliko finale, odigraće se od 29. do 30. oktobra. Prenos svih mečeva možete pratiti na zvaničnom Dota 2 International kanalu.

Šta mislite, koliko će BOOM daleko dogurati?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA