Vreme čitanja: oko 1 min.

Valve banovao preko 40.000 Dota 2 hakera

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako se hakeri i cheat softveri najčešće povezuju za žanrom FPS igara, Dota 2 servere je u poslednjih mesec dana pogodio veliki talas varalica. Valve je u najnovijem blog postu otkrio da polako radi na rešenju ovog problema, i da je za sada banovao čak 40.000 igrača.

  • 0
dota2-muerta1 Foto: Valve

Kako prenosi Valve, igrači su koristili cheat softver koji je zloupotrebio određene ”propuste” u Dota 2 kodu. Valve je ispravio probleme u kodu, ali je usput takođe banovao sve koje su koristili ovaj exploit. Takođe su dodali da su svi banovani igrači definitivno zaslužili kaznu, jer poseduju dokaze o svim nalozima koji su zloupotrebili ove ”problematične delove koda” koristeći cheat softvere.

Valve je dodao da je ovo samo bio inicijalni talas banova i da će u narednom periodu nastaviti da se bori protiv cheatera, uz sledeću izjavu:

”Mislimo da je situacija kristalno jasna – ako koristite bilo kakav softver za varanje u Doti 2, potencijalno ćete dobiti doživotni ban. Isto važi i za profesionalne igrače, koji će dobiti doživotnu zabranu učešća na svim našim turnirima”.

Lepo je videti da je Valve preuzeo inicijativu na ovu temu. Još samo da se pobrinu za boostere i smurfove!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA