Vreme čitanja: oko 1 min.

Ozloglašeni Dota 2 profesionalac zvanično izbačen iz svoje poslednje ekipe

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od uspešnog Dota 2 profesionalca do Kick strimera.

  • 0
Dota2-wall1 Foto: Valve/Dota 2

Bivši OG support i Major šampion, Tomi ”Taiga” Li, izbačen je iz južnoameričkog sastava Leviatán zbog velike kontroverze koja je označila kraj njegove profesionalne Dota 2 karijere.

Organizacija je na svom Facebook profilu najavila prekid saradnje sa Taigom, rekavši da ”osuđuje bilo kakav oblik nesportskog ponašanja koje šteti integritetu ekipe”. Prema informacijama sa Liquipedie, Keni ”Xepher” Deo će zameniti Taigu tokom EPL World Series: America.

Taiga je 8. februara 2024. godine na socijalnim mrežama najavio svoju penziju, rekavši da će se ubuduće fokusirati na streaming. Kao i mnogi drugi ”penzionisani” Dota 2 igrači, Taiga je odlučio da se ponovo oproba na profesionalnoj sceni, i to samo mesec dana kasnije. Ubrzo nakon njegovog povratka, ponovo je optužen za nameštanje mečeva svoje tadašnje ekipe OG. Međutim, ove optužbe su tom prilikom bile potkrepljene vrlo ubedljivim dokazima.

Dota 2 content kreator Morf je objavio detaljnu analizu ovog slučaja. Prema njegovoj istrazi, Taigini problemi su počeli 2022. godine, nakon International 11, kada se navodno pridružio ”ruskoj 322 mafiji”. Profesionalac je vremenom zapao u ozbiljne dugove, zbog čega je počeo da prodaje poverljive informacije svoje ekipe i da namešta njihove mečeve.

Iako se Valve i dalje nije oglasio na ovu temu, verujemo da malo organizacija želi da sarađuje sa Taigom. Igrač trenutno strimuje na Kicku.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA