Mihajlo ''MikSa'' Jovanović će se danas boriti za plasman na International

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Konkurencija je jaka, ali MikSa i njegova ekipa imaju solidne šanse.

Danas počinju istočnoevropske kvalifikacije za najprestižniji Dota 2 događaj godine – The International. Pored timova kao što su Virtus.pro, NAVI i 9Pandas, na kvalifikacijama će se takmičiti i beloruska Dota 2 ekipa Nemiga Gaming. Za Nemigu nastupa Mihajlo ”MikSa” Jovanović, offlaner poznat na srpskoj, a sada već uveliko i na evropskoj Dota 2 sceni.

Timovi su raspoređeni u žreb sa duplom eliminacijom, BO3 mečevima i BO5 finalom. Pobednik kvalifikacija će ostvariti direktan plasman za ovogodišnji TI. MikSina trka za International počinje sa duelom protiv NAVI-a, danas u 18:00 časova. Očekujemo dosta Visage-a i Underlorda!

Iako istočnoevropski region poseduje samo jedan slot, MikSa i Nemiga imaju solidne šanse za pobedu. Odlično su se pokazali na prvoj RES Regional Series sezoni, gde su osvojili titulu i novčanu nagradu od 25.000 dolara. Po završetku četvrte sezone lige, timovi sa najviše poena će se plasirati za RES LAN završnicu u Beogradu.

Pre Nemige, MikSa je nastupao za hrvatsku organizaciju Ancient Tribe, a potom i za IVY. Mihajlo se kao Dota 2 reprezentativac Srbije takmičio na mnogim međunarodnim turnirima, uključujući prošlogodišnji Global Esports Games šampionat u Rijadu, gde je osvojio bronzanu medalju. Nedavno je dostigao 13.000 MMR-a i nalazi se na 36. poziciji evropske rang liste.

13. International će se održati od 4. do 15. septembra u Royal Areni u Kopenhagenu. Nagradni fond događaja nam trenutno nije poznat.

MikSu i Nemigu možete gledati ovde u 18:00 časova.

Video: Promocija knjige "Rok Panteon".

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA