• 7

Kako je Burger King kroz video igru doveo marketing do savršenstva

, Telegraf

Da li iko može da nadmaši Burger King?

  • 7

Jedan od najpoznatijih lanaca restorana brze hrane, Burger King, je preko popularne fudbalske video igre, FIFA, prikazao gotovo savršen način kako bi jedna velika firma trebala da se bavi marketingom.
Pre dve godine Burger King je postao zvaničan sponzor malog fudbalskog kluba iz Engleske, Stivenejdža, što je značilo da će se njihov logo pronaći na dresu ekipe. To se zvuči kao obično partnerstvo, ali tu grešite. Predstavnici Burger Kinga su znali da će se na taj način dresovi sa njihovim logom naći u popularnoj fudbalskoj igri, kao i svi ostali klubovi u svetu, samo što su morali znatno manje da ulože.

Samim tim kao i svake godine kada izađe nova igra, mnogi igrači traže simpatične klubove iz nižih liga koje bi mogli da odvedu na sam vrh. Igrači takođe vole da traže simpatične dresove koje bi mogli da ubace u svoje ekipe. Vrlo brzo, baš taj crveno-beli dres sa burgerom u sredini je postao jedan od najpopularnijih u celoj igri.

Uz sve to, Burger King je započeo izazov za sve svoje fanove. Igrači bi kačili klipove svojih najlepših golova sa poznatim igračima u dresu Stivenejdža, a zauzvrat bi dobijali priliku da osvoje poklone. Vrlo brzo, tom izazovu pridružili su se i poznati Youtuberi iz zajednice. Relativno malo klub u stvarnosti, postao je jedan od najvećih timova onlajn.

Preko 25,000 golova okačeno je na internet, a klub je postao najigraniji tim u popularnom Career Modu. To je rezultiralo da klub po prvi put istoriji kompletno rasproda sve svoje dresove i to sve zahvaljujući odličnoj marketinškoj odluci Burger Kinga.

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komšija

    Nije poenta da li je Burger King zdrav ili ne poenta je u marketing kampanji koju su majstorski izveli.

  • nikobitat

    Hrana je otrov, mnogo los kvalitet, kao I sva brza hrana . Kao sto je neko napisao, zna se ko jede ovo.

  • Zeljko

    Ako nikada do sada niste jeli djubre, eto sada vam se pruza prilika

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima