AC Milan se udružuje sa najvećom italijanskom esports organizacijom QLASH

Fudbalski gigant je doneo odluku da učestvuje na esports sceni i tako se pridružio velikoj grupi sportskih timova koji su zadnjih meseci ušli na vrata gejminga.

  • 0
Foto: qlash.gg

Interesantan broj sportskih organizacija je u zadnjem periodu odlučio da se oproba u vođenju esports timova. Grupi se priljučuje i italijanski fudbalski velikan koji je, za razliku od drugih organizacija, odlučio da umesto da kreira ekipu od nule, se udruži sa domaćom esports organizacijom QLASH i takmiči u različitim naslovima pod imenom AC MILAN QLASH. Ovaj potez podseća na partnerstvo fudbalskog kluba PSG i kineske gejming organizacije LGD.

Qlash se trenutno sastoji od dva Fifa igrača, Diega ''CRAZY'' Kampanjania i Fabia Denuza, a ekipa ima i Brawls Stars sastav. CRAZY je nominovan za najboljeg italijanskog Fifa igrača za 2020. godinu. Zanimljivo je da je Qlash sklopio partnerstvo, ovog februara, sa drugim timom iz Milana, Interom, tako da kao u fudbalu, i esportisti iz Italije često menjaju milanske dresove.

Novi tim AQM će se takmičiti u eSerie A, koja je trenutno odložena zbog pandemije kao i drugi FIFA 21 turniri. Tim bi trebalo i da se pojavi na Brawl Stars Svetskom Finalu koje se održava 21. i 22. novembra. Pošto se prisustvo sportskih organizacija povećalo u gejmingu, koji ekipa mislite da ima najveće šanse da ostane zapamćena po dobrim rezultatima?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA