NBA košarkaš izgubio gejming sponzorstvo zbog upotrebe antisemitske reči

Uzavrele emocije tokom Call of Duty meča koštale igrača Majami Hita, Majers Lenarda, sponzorstava.

  • 0
mejers leonard Foto: Tanjug/Ap

Košarkaš Majers Lenard nalazi su u gadnom sosu jer je na Twitch strimu upotrebio neprikladu reč. Iako je izjavio da mu je veoma žao što se to desilo, davdesetdevetogodišnjak će odsustvovati iz tima neogređeno vreme a od sponzorstava su odustali i mnogi brendovi.

Lenard se vrlo brzo suočio sa gnevom proizvedenim zbog njegovih reči i mnogi su se ogradili od njega i njegovog ponašanja. Scruf Gaming i Origin PC, firme koje rade pod Corsair Gaming, su okončale svoju saradnju sa igračem a isto je učinio i ASTRO Gaming. Košarkaš Majamija je strastveni gejmer i imao je oko 58,000 pratilaca na Twitch platformi pre incidenta.

Čuveni FaZe Clan je takođe objavio da će prekinuti veze sa američkim košarkašem, koji je radio za organizaciju kao ''kreator sadržaja'' (strimer, jutuber) od juna 2019. godine pod imenom FaZe Hammer, a ranije je i investirao u organizaciju. Majers se brani izjavom da nije znao šta tačno znači reč koju je upotrebio, ali mu je svakako veoma žao što je njegova glupost i neznanje povredilo ljude.

Situacija je došla i do ušiju čelnika iz NBA koji su izjavili da će detaljno ispitati situaciju, ali da je NBA igrač za sada suspendovan iz tima na neodređeno vreme. Da li je igrač dobio šta je zaslužio?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA