FIFA 21 odala počast ubijenom fudbaleru

Mladi igrač akademije Kvins Park Rendžersa je tragično ubijen ispred svoje škole pre 15 godina, a EA Sports je odlučilo da oda počast i ubaci ga u igru.

  • 0

Kijan Princ je bio talentovani petnaestogodišnji fudbaler koji je igrao za mlade selekcije Kvins Park Rendžersa, a verovalo se da ima i potencijala da se nađe u mladoj reprezentacije Engleske. Princ je nažalost ubijen 2006. isped svoje škole, a na dan godišnjice njegovog ubistva EA Sports je objavio da će Kijana ovekovečiti u FIFA 21 igri.

Studio za specijalne efekte Framestore i grupa naučnika sa univerziteta Bradford je radila na tome kako bi Princ izgledao danas sa 30 godina, a zatim je sa EA Sports timom ubacila njegovo lice u Fifu 21. Fudbaler će igrati za svoj matični klub Kvins Park Rendžers i nosiće broj 30 koji simbolizuje njegove godine.

Princov otac je pokrenuo fondacuju koja nosi fudbalerovo ime i bori se protiv nasilja među mladima, a direktor fudbalskog kluba, i nekadašnji fudbaler Les Ferdinand je izjavio da se nada da će prisustvo Kijana u igri odvratiti mlade ljude od nasilja. ''Ako samo jednom igraču možemo da promenimo način razmišljanja, onda je ovaj potez uspešan'', dodao je Ferdinand.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA