Poznata fudbalska igra zaradila 1,62 milijarde dolara u poslednjih 12 meseci

Iako je u mnogim zemljama zabranjena kupovina Ultimate Team paketića, ovaj FIFA21 mod je i dalje veoma popularan u svetu, a uz to donosi neverovatne sume novca EA Sportsu, koji je u poslednjih 12 meseci samo od ovoga zaradio 1,62 milijarde dolara.

  • 0
Foto: EA Sports

To takođe znači da je EA zarađivao oko neverovatnih 3,000 dolara po minutu od FUT paketića (tzv. lootbox). Eurogamer je saopštio da interesovanje za Ultimate Teamom raste iz godine u godinu, pošto je EA od tog moda ostvario zaradu od 1,37 milijardi dolara u 2019. godini, da bi naredne godine ta brojka skočila na 1,49 milijardi.

Iako je EA sigurno oduševljen uspehom Ultimate Team-a, regulatori i mnogi igrači nisu srećni zbog lootboxa. Kritičari su ih opisali kao oblik kockanja koji nagrađuje igrače koji imaju više novca. Igrači mogu zaraditi FUT pakete kroz igranje ili kupovinom stvarnim novcem, a digitalni igrači koje dobijaju iz njih se određuju nasumično. Samim tim, onaj ko uloži više novca će otvoriti više paketa, što znači da imaju veće šanse da se domognu najboljih fudbalera

Belgija je zabranila kupovinu FUT paketa 2018. godine, dok je Holandija to uradila prošle godine, a nekoliko drugih zemalja još razmatra da preduzme nešto. U međuvremenu, EA se žalio na presudu u Holandiji, kojom je utvrđeno da paketi FUT krše holandski Zakon o klađenju i igrama.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA