≫ 

Prenos NBA mečeva od sada možete gledati besplatno preko Twitcha

Najpoznatiji Twitch strimer iz Brazila, Aleksandre “Gaules” Borba Čiketa je sklopio partnerstvo sa NBA ligom, koje će mu omogućiti da postane prvi strimer ikada koji je dobio dozvolu da uživo prenosi mečeve najbolje košarkaške lige na svetu.

  • 1
Printskrin: Youtube/ Gaules Printskrin: Youtube/ Gaules

Bivši Counter Strike igrač dolazi iz Brazila i jedan je od najpoznatijih strimera na svetu. Svoju karijeru je započeo kao komentator CS:GO turnira, a ubrzo je posao glas cele brazilske zajednice, pa neretko kada se igraju neki veliki mečevi sakupi preko 100,000 gledalaca. Iako je nekoliko puta pratio druge esportove, kao što je Valorant, Counter Strike je ostao njegov glavni fokus. To će se izgleda uskoro promeniti.

Počevši od srede 2. juna, Gaules će početi da prenosi plejof utakmice NBA lige na svom Twitch kanalu. Prvi na repertoaru će biti duel Atlanta Hoksa i Njujork Niksa, a odmah nakon toga će njegovi pratioci moći da gledaju i okršaj Dalas Maveriksa i Los Anđeles Klipersa.

Iako je NBA ranije već sarađivao sa Twitch-om, koji je dobio prava da prenosi mečeve omladinske lige, nikada ranije niko nije imao priliku da prenosi zvanične mečeve. Pošto će se raditi o prenosu na portugalskom jeziku, ovo pokazuje koliko je ovo veliki uspeh za Gaulesa.

Dogovor između NBA i Gaulesa važi i za sledeću sezonu, pa će 37-godišnji Brazilac emitovati preko 100 zvaničnih utakmica u 2021. i 2022. Strimer je otkrio da će pozvati goste u svoje emisije koji će ga naučiti kako da prenosi košarkaške mečeve.

Njegov rekord po broju gledalaca je ostvario u junu prošle godine kada su se u finalu BLAST Premier Springa sastali MIBR i Evil Geniuses. Tada je njegov prenos gledali preko 400,000 ljudi, a sa ovim partnerstvom bi mogao možda i da obori taj rekord.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Košarkaš

    1. jun 2021 | 17:25

    Jedva cekam da gledam nba na portugalskom! Ali bolje i to nego sa neki šklj sajtova

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA