Konami raskinuo ugovor sa Grizmanom nakon rasističkog skandala

Fudbaler Francuske i Barselone Entoan Grizman neće više biti Yu-Gi-Oh! ambasador, jer se pojavio snimak na kome on i njegov saigrač Dembele ismevaju azijske radnike.

  • 1
Antoan Grizman Printskrin: Twitter / UtdCinoci

Francuska jeste ispala sa evropskog prvenstva u fudbalu, ali snimak sa francuskim fudbalerima se ne dovodi u vezu sa njihovim rezultatima na takmičenju koje se polako bliži kraju. Veruje se da je problematični snimak nastao još kada je Barselona bila na turneji po Aziji, pred početak prošle sezone. Iako su oba igrača dala izjave i izvinila se, Konami je objavio njihovu izjavu i potvrdio da odustaju od saradnje sa Grizmanom tražeći objašnjenje od Barselone.

Konami je objasnio da je za njih bilo koja vrsta diskriminacije neprihvatljiva i da su na osnovu novih dešavanja odlučili da otkažu ugovor Grizmanu kao ambasadoru za Yu-Gi-Oh! Japanski izdavač je takođe partner sa Barselonom u PES-u, i tražiće od klupskog partnera da objasni detalje, kao i kako će reagovati na ovu situaciju. Barselona još nije dala zvaničnu izjavu, ali zbog finansijskih problema verovatno ne žele da ostanu bez biznis partnera.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA