≫ 

Nećete naći Mančester Junajted u novom Fudbal Menadžeru 2022

Igrači su tu, ali ekipa će promeniti ime. Baš kao što je to slučaj sa Juventusom.

  • 2
Foto: SEGA/Sports Interactive/Football Manager

Igra Fudbal Menadžer više neće moći da koristi ime Manchester United, i od sledeće sezone ćete ovu ekipu naći pod imenom Manchester UFC ili Man UFC. Nesuglasice o trejdmarku, između fudbalskog kluba i kreatora igre Sports Interactive, dovele su do toga da su se obe strane složile da jednostavno reše problem, umesto da se priča prebaci na sud.

Ovo nije prvi slučaj da je ekipa želela da zaštiti svoj trejdmark i logo u igri. Italijasnki klub Juventus je preimenovan u Zebre , nakon što je klub potpisao ekskluzivno partnerstvo sa Konamijem. FM već nije koristio zvaničan logo engleske ekipe, ali prestavnici kluba smatraju da i korišćenje imena krši pravila o trejdmarku. Džaba i što trener ekipe, Ole Gunar Solskjer, voli da igra FM. Ovo neće odvratiti čelnike od ideje da ime treba da se promeni.

Izgleda da će licence i jurnjava za još većim količinama novca ostaviti ljubitelje fudbalskih simulacija i menadžementa sa gotovo nijednom kompletnom igrom. Bilo za koju igru da se odlučite, uvek ćete pronaći timove sa izmišljenim imenima. Možda će ovo smetati perfekcionistima i velikim fudbalskim fanaticima, ali ako vam je samo bitno da je igra dobra, onda vas ove situacije neće poremetiti da uživate u demoliranju prijatelja i gejmpadova.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darerere

    9. avgust 2021 | 15:27

    I Borac iz Bivolja isto ne dozvoljava koriscenje svog imena u ovoj igrici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA