Fudbaler iz Premier lige odstranjen iz Fife 22 zbog jezivih optužbi

Dok defanzivac Mančester Sitija, Bendžamin Mendi čeka suđenje, EA Sports je odlučio da fudbalera odstrani iz Fifa Ultimate Team (FUT) pakovanja i Ultimate Draft-a.

  • 0
Bendžamin Mendi Foto: Youtube.com

Protiv francuskog fudbalera podignute su četiri optužnice za silovanje i jedna za seksualni napad koji se navodno dogodio u njegovoj kući između oktobra 2020. i avgusta 2021. godine. Odluka da se Mendi ukloni iz sastava Mančester Sitija u Fifi 22 dolazi mesec dana nakon što ga je klub suspendovao zbog policijske prijave. Igrači mogu jedino da ga u igri nabave na FUT marketu.

Medni bi trebao da se pojavi na sudu 15. novembra, a početak suđenja je zakazan za 24. januar 2022. godine. U avgustu mu nije odobrena kaucija, tako da je ostao u zatvoru u Liverpulu. Iako je ovo veoma neuobičajena situacija, nije prvi put da je EA Sports izbacio nekog fudbalera iz igre. Izdavač je izbacio Adama Džonsona 2016. godine kada je proglašen krivim za seksualne aktivnosti sa maloletnicom, a legendarni Marko van Basten se nije našao u Fifi 20 zbog izgovaranja nacističke fraze tokom intervjua.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA