FIFA igre će se ubuduće možda zvati drugačije: Da li je ovo zaista dobra ideja?

Valjda neće krenuti istim stopama kao PES...

  • 0
fifa22-mbape Foto: EA Sports

EA Sports je zvanično izjavio da će dugogodišnji FIFA serijal ubuduće možda biti poznat pod drugim imenom, što znači da je FIFA 22 potencijalno poslednja igra koja će se zvati po Međunarodnoj federaciji fudbalskih asocijacija.

EA je imao odličnu saradnju sa FIFOM još od prve igre u serijalu, FIFA International Soccer iz 1993. godine, sa Dejvidom Platom i Pjotrom Švarčevskim na naslovnici. FIFA je od tada postala jedna od najpoznatijih franšiza na svetu, popularna skoro kao i sport koji simulira – fudbal.

Nova vremena donose nove promene međutim. FIFA 22 je izašla 1. oktobra, a samo nedelju dana kasnije pojavila se mogućnost da će biti ”poslednja FIFA” koju ćemo ikada igrati.

U zvaničnom saopštenju EA Sports-a saznali smo da kompanija razmatra da ubuduće promeni ime njihove globalne fudbalske franšize, što znači da će njihova prava na klubove biti dovedena u pitanje.

Baš zbog ovih prava se smatra da je FIFA u daleko boljoj poziciji od PES-a, koji je nedavno preimenovan u eFootball. Nadamo se da FIFU neće zadesiti ista sudbina kao i eFootball.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA