Bekamov Guild Esports beleži milionske gubitke – Da li će se investicije isplatiti?

Esports organizacija Guild Esports je objavila da je prošlogodišnja potrošnja prebacila prihode.

  • 0
Guild Esports Foto: Guild Esports

Na kraju prošlogodišnje finansijske godine, gubici Guild Esports-a, pre oporezivanja su se povećali sa 2,7 miliona funti na 8,8 miliona na godišnjem nivou. Kompanija je u istom periodu ostvarila prihod od 1,9 miliona. Velika ulaganja u operativnu infrastrukturu, esports timove, Guild akademiju, kreiranje sadržaja i Guild odeće se odrazilo na povećanje troškova prema StockMarketWire vebsajtu.

I pored ovih cifara, kompanija je izjavila da ove godine očekuju veliki rast prihoda od sponzorstava. Do septembra ove godine, ugovorni prihodi bi trebali da iznose 8,4 miliona funti, a trenutno imaju godišnju stopu poslovanja od 3,1 milion funti. Broj pratilaca na mrežama takođe se svakodnevno uvećava, pa rukovodstvo organizacije očekuje da se brojevi i ove godine udvostruče.

Guild ima timove u Rocket League, Fortnite, Fifa, Valorant i Apex Legends disciplinama, kao i nekoliko kontent kreatora, tako da će sigurno imati dosta prilika da vrate uloge. Igrači na Fortnite i Valorant turnirima su među najboljima u regionu, ali organizacija i dalje ulaže dosta novca i vremena za kreiranje imidža, i marketing.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA