• 0

Severna Makedonija prepoznala esports kao zvaničan sport!

Severna Makedonija je formalno priznala esports kao zvanični sport.

  • 0
Gejming, gejmer, gaming, gamer

Foto: Axville/Unsplash

MESF (Makedonska esports federacija) je primenila sportske standarde u skladu sa nacionalnim sportskim zakonima i prilagodila unutrašnju strukturu, tako da je Agencija za omladinu i sport donela odluku da zvanično proglasi esports sportskom disciplinom. Severna Makedonija je tako postala 66. zemlja koja je zvanično priznala esports.

Severnomakedonski direktor Agencije za omladinu i sport, Naumče Mojsovski, je izjavio ” Zaista sam počastvovan i zadovoljan što je danas esports federacija zvanično postala deo makedonskog sporta. Drago mi je i što smo saglasni oko svih uslova i budućih izazova” , dodao je on. Istakao je i da će Agencija za omladinu i sport nastaviti da podržava sve sportove u zemlji i čestitao MESF-u na uloženom trudu za dobijanje priznanja.

MESF je formiran 2009. godine, a prošle godine Severna Makedonija se probila na internacionalnoj esports sceni sa svojim CS:GO timom. Boban Totovski, MESF predsednik, je izjavio da nije očekivao da će im za ovu misiju trebati 17 godina, ali nikada nisu izgubili nadu i motivaciju da formalizuju esports kao sport. I IeSF generalni direktor je čestitao federaciji na ovom poduhvatu.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok