Vreme čitanja: oko 1 min.

Fudbalski savez Portugalije pokrenuo veliku esports kampanju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fudbalski savez Portugalije je zvanično sproveo novu kampanju sa ciljem promocije i popularizacije esporta u zemlji, i to sa fokusom na fudbalske simulacije kao što su eFootball i FIFA.

  • 0
Porto Juventus

Foto: Tanjug/AP

Rukovodioci kampanje sa parolom ”Više od igre” (”Nunca será só um jogo”) žele da približe esport široj javnosti u Portugaliji, pogotovo mladima i studentima.

Skrenuvši pažnju na rastuću popularnost esporta širom sveta, savez u budućnosti želi da se fokusira na promociju fudbalskih simulacija – primarno FIFE i eFootballa – pre svega organizacijom turnira na nacionalnom nivou.

Što se tiče višeg nivoa takmičenja na sceni esporta u zemlji, mnogi poznati portugalski fudbalski klubovi se takmiče u FIFA eLigi, kao što su Benfika, Boavista, Sporting Lisabon i Braga.

Fudbalski savez Portugalije takođe vodi specijalnu esports diviziju, FPF eFootball, koja je zadužena za organizaciju eLige i nacionalnih esports kvalifikacija.

U promociji kampanje učestvuju fudbaler Diogo Žota, kao i neki od najpoznatijih portugalskih esportista – FIFAe Club World Cup 2022 šampion Tuga 810, Rodrigol, JAfonso i TiagoAraujo. Žota je zapravo jedan od vlasnika esports organizacije Diogo Jota Esports, koja se takmiči u eLigi u Portugalu.

Fudbalski savez Portugalije osnovan je 1912. godine. Član je Svetske fudbalske federacije FIFA od 1923, a Evropske fudbalske unije UEFA od 1954. godine. Najstariji klubovi su FK Boavista (1903), FK Benfika (1904), FK Sporting Lisabon (1906) i FK Porto (1906).

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA