Vreme čitanja: oko 1 min.

Intervju sa Filipom ”Homeboy” Savićem – srpskim SF6 šampionom!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posle njegove ubedljive pobede na nacionalnim Street Fighter 6 kvalifikacijama za Global Esports Games šampionat 4. juna, RUR je popričao sa Filipom ”Homeboy” Savićem. Filip će predstavljati Srbiju na regionalnim kvalifikacijama za međunarodni turnir u organizaciji GEF-a, koji će se ove godine održati u Rijadu!

  • 0
filip-homeboy-sf6-gef2023-intervju1 Foto: SESE

RUR: Došli smo do kraja nacionalnih SF6 kvalifikacija za Global Esports Games šampionat. Čestitke Filipe! Kakvi su tvoji utisci o turniru?

Homeboy: Bio sam dosta samouveren pošto sam igrao betu pre nego što je igra zvanično izašla.

RUR: Prošle godine si bio predstavnik Srbije na GEG šampionatu. Sada smo prešli na SF6, pa nam reci koliko si zapravo vremena uložio u igru.

Homeboy: Demo sam igrao dosta. Igrao sam i otvorenu betu, ali ključ za zatvorenu betu nisam dobio, tako da sam u SF6 ušao malo kasnije. Igra je izašla pre samo dva dana, a na Steam-u već imam preko 30 sati!

RUR: Posvećenost na nivou! Na turniru si bio jako ubedljiv, izgubio si svega dve partije. Koji meč ti je bio najteži? Ko ti je bio najveći rival?

Homeboy: Rekao bih da je to bio Lazar ”gjokolo” Gojković, Guile igrač. Pružio je solidan izazov, ali nisam osećao pritisak.

RUR: Uskoro slede i regionalne kvalifikacije. Da li misliš da možeš da se izboriš za plasman za završni turnir?

Homeboy: Zaista verujem da mogu da prođem. Dosta sam truda uložio u igru i osećam se da sam se dosta brzo prilagodio šestici.

RUR: Hvala ti za intervjuu! Želimo ti sve najbolje za predstojeće regionalne kvalifikacije!

Video intervju sa Filipom možete pogledati OVDE!

Ovogodišnji Global Esports Games šampionat će se održati u Rijadu, od 11. do 16. decembra. Regionalne kvalifikacije za turnir će se održati u avgustu u onlajn formatu. GEF tek treba da objavi tačne datume i detalje o formatu regionalnih kvalifikacija.

Homeboy je predstavljao Srbiju na prošlogodišnjem GEG-u u Istanbulu, gde je dogurao do grupne faze takmičenja. Sa novom Street Fighter igrom u priči, verujemo da će Filip ove godine ostvariti još bolji rezultat!

Sve aktuelne informacije o Global Esports Games šampionatu, ali i drugim turnirima pratite na sajtu RUR kao i na FB i Instagram stranici SESE saveza.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA