Vreme čitanja: oko 1 min.

Vinisijus Jr postaje suvlasnik velike esports organizacije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Još jedan svetski poznati fudbaler stupa na esports scenu.

  • 0
Finale Lige šampiona FK Liverpul - FK Real Madrid Vinisijus Foto: Tanjug/AP

Napadač Real Madrida Vinisijus Jr se zvanično pridružio brazilskoj esports organizaciji LOUD. Kao suvlasnik organizacije, Brazilac će pokrenuti svoj novi edukativni program Vini Jr Institute. Vinisijus Jr će takođe kreirati ekskluzivan sadržaj na socijalnim mrežama za LOUD, koji ubuduće planira da se fokusira na ”zabavu za novije generacije”.

Pored toga, fudbaler će u okviru organizacije dodatno raditi na razvoju mobilne aplikacije koju koristi Vini Jr Institute, koja se primarno bavi edukacijom dece i mladih.

”Ovo je veoma važan korak u daljem razvoju esporta i obrazovanju mladih širom Brazila i Latinske Amerike. Naš glavni cilj je da inspirišemo sledeću generaciju gejmera, a Vini Jr će nam mnogo pomoći u tome”, izjavio je suosnivač LOUD-a Bruno Bitenkort.

Vinisijus Jr ulazi u esports vode samo mesec dana nakon Šveđanina Pontusa Jansona, koji je postao suvlasnik GODSENT-a, kao i čuvenog Mesija koji se pridružio Serhiju Agueru i postao član izvršnog odbora argentinske esports organizacije KRÜ Esports.

Osnovana 2019. godine, LOUD je jedna od najvećih esports organizacija u Brazilu, sa uspešnim Valorant, League of Legends i Free Fire ekipama.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA