≫ 

Finale evropskog League of Legends šampionata gledalo preko milion ljudi

Evropski šampionat čuvene video igre League of Legends je dostigao rekordnu gledanost u finalu koje se odigralo između ekipa G2 Esports i Fnatic

  • 0
lec-lol1 Foto: Riot Games/LEC

Juče se odigralo finale jednog od najpopularnijih esports naslova - League of Legends. Takmičarska scena je inače podeljena na više regiona, a za vikend smo imali priliku da gledamo okršaj najboljih evropskih timova.

Trenutna COVID-19 pandemija je, nažalost, ograničila turnir na onlajn format, i sprečila okup žive publike.  Svi gledaoci su mečeve gledali sa svojih malih ekrana, što je sigurno doprinelo novom rekordu.

Naime, rekord koji je postignut prethodne nedelje, i koji je brojao oko 898,000 gledaoca, je već prevaziđen. Statističari su danas objavili rezultate, koji nam govore da je finale evropskog šampionata gledalo preko 1,002,000 gledaoica!

Ako ste se i vi priključili prenosu, imali ste priliku da gledate trijumf ekipe G2 nad ekipom Fnatic. Ne samo da je ovo bilo finale, već je okršaj između ove dve ekipe verovatno najiščekivaniji trenutak u celom takmičenju.

Letnji evropski League of Legends šampionat je završen, a tim G2 je osigurao veoma povoljnu poziciju na predstojećem Worlds 2020 šampionatu, najvećem League of Legends turniru godine.

Worlds 2020 šampionat će trajati u periodu od 25. septembra do 31. oktrobra. Da li će ovaj događaj imati još veću gledanost?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA