• 0

Nagradni fond za The International 10 prešao $39 miliona

, Telegraf

The International 10 nagradni fond nastavlja da raste i nastavlja da obara rekorde.

  • 0

Krajem avgusta ove godine The International 10 je ušao u esport istoriju kao turnir sa najvećim nagradnim fondom. Na današnji dan beležimo i da je fond prešao cifru od $39 miliona, tako da ostaje samo jedno pitanje. Da li mogu ljubitelji dote da prebace cifru od $40 miliona?

Ono što čini ovu priču još impresivnijom je to da je Valve učestvovao sa samo $1.6 miliona, što znači da je fond dostigao ove visine uz pomoć miliona Dota 2 obožavalaca i njihovih novčanika. Igrači su odgovorni za preko $37.4 miliona koje su skupili kupovinom Dota 2 Battle Pass-a, njegovih nivoa i ostalih kozmetičkih dodataka. Ako imate na umu da je samo 25% od prodaje otišlo u fond a ostatak Valve-u, zarada je definitivno ogromna.

Preostalo je nekih desetak dana da fond potencijalno još poraste, jer se Dota 2 Battle Pass završava 9. oktobra 2020. Većina ljudi sa scene ne veruje da će nagradni fond doći do magične cifre od $40 miliona zato što je rast u zadnje vreme usporio ali mi smo optimisti. Za poslednji milion ljubiteljima Dote 2 je trebalo nekih jedanaest dana, a ako uspeju da dođu do te cifre svi vlasnici Battle Pass-a će dobiti 10,000 poena. Da onda zaokružimo na 40?

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima