Gejmeri protiv korone: Poznata esports ekipa sakupila 11 hiljada dolara za borbu protiv COVIDA

Ekipa se proslavila na profesionalnoj CS:GO sceni

  • 0
Rio de Ženeiro Foto: Pixabay.com

Čuvena esports ekipa MIBR (Made in Brazil) je donirala preko 60 hiljada brazilskih reala (oko 11,5 hiljada dolara) brazilskoj nevladinoj organizaciji CUFA (Central Única das Favelas), sa ciljem borbe protiv trenutne COVID-19 pandemije. CUFA je inače socijalna organizacija koja se bavi aktivizmom i zaštitom siromašnih.

Sav novac je prikupljen tokom 9-časovnog onlajn događaja, zahvaljujući donacijama humanih gledalaca i navijača poznate ekipe. Događaj se održao na onlajn striming platformi Twitch, gde ste mogli da uživate u akciji čak 7 različitih igara uz neke poznate ličnosti iz esports i gejming scene. Strim je ostvario neverovatan uspeh, kako zbog prikupljenih donacija, tako i zbog broja pregleda, koji je dostigao cifru od čak 66 hiljada.

Pandemija korona virusa je zadala ozbiljan udarac brazilskoj državi, sa preko 420 smrtnih slučajeva od početka pandemije i oko 2 hiljade smrtnih slučajeva dnevno. Ovo su definitivno alarmantni podaci i jasno je da brazilskom narodu potrebna pomoć.

MIBR se proslavio na profesionalnoj CS:GO sceni, i u svojoj karijeri je zaradio preko 1,76 miliona dolara. Organizacija poseduje i žensku CS:GO ekipu.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA