IESF se udružuje sa NASEF organizacijom i formira Svetsku komisiju za obrazovanju u esportsu

International Esports Federation (IESF) najavila je partnerstvo sa North American Scholastic Esports Federation (NASEF) i imenovala predsedavajućeg člana Svetske komisije za obrazovanje u esportsu.

  • 0
Foto: IeSF_Master

Osnovana 2008. godine, IESF organizacija sebe opisuje kao ''ujedinitelja'' svetskog esporta. Organizacija ima 104 članice (nacije) i ima za cilj da okupi strane zainteresovane za esports i održivo razvija gejming širom sveta. Sa druge strane, NASEF je severnoameričko neprofitno telo koje koristi esports za poboljšanje STEAM veština ( rešavanje problema, komunikacija, krativnost, kolaboracija, kritičko razmišljanje) relevatnih za buduće poslove i život.

Novom komisijom će rukovoditi izvršni direktor NASEF-a, Džerard Solomon, a kroz partnerstvo IESF će iskoristiti školski program NASEF-a kako bi pomogao prosvetnim radnicima da iskoriste esports kao alat za obrazovanje učenika i pripreme za dalju karijeru. NASEF će obezbediti članicama IESF-a programske smernice, profesionalni razvoj i obuku za primenu obrazovnih resursa i korikuluma.

Solomon je jedan od osnivača NASEF-a, a kao predsedavajući Svetske komisije za obrazovanje izjavio je da će se baviti spajanjem igre i učenja, kako bi pomogli što većem broju dece bez obzira gde borave ili u kakvim životnim okolnostima žive.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA