Makedonija je ponovo šampion sveta!

Ovog vikenda odigrala se završnica svetskog IESF šampionata na Baliju gde je Makedonija uspela da odbrani titulu i po drugi put zaredom postane šampion sveta u CS:GO-u!

  • 0
iesf-macedonia2022 Foto: IeSF/Cacanito

Nakon prve dve odigrane faze, najboljih osam ekipa stiglo je do tzv. Main Eventa. Makedonija za koju nastupa petorka BLUEJAYS-a nije imala lagan posao pred sobom, posebno kada ih je Team Iesf poslao u lower bracket. Delovalo je kao da bi mogao da bude kraj za prošlogodišnje šampione, ali ovi momci znaju kako da odigraju kada je najteže.

Prvo su savladali Nemačku rezultatom 2-1, a onda u borbi za plasman u finale imali su priliku da se revanširaju ruskoj ekipi. Ovoga puta su bili ubedljivi, pa su sa brzih 2-0 otišli u finale, gde ih čeka Mongolija, ekipa koja je ranije savladala Srbiju.

U velikom finalu je Mongolija imala automatsku prednost od 1-0, jer su dotle došli kroz winners bracket, ali se zato igrao BO5 format, a ne Bo3, koji se koristio do tog trenutka. Neutralni gledaoci su se nadali da će uslediti jedan uzbudljiv okršaj, ali je Makedonija bila na nekom drugom nivou. Momci iz Mongolije nisu prikazali ni tračak onoga što znaju, zbog čega su deklasirani na sve tri odigrane mape.

Makedonija ne samo da je odbranila titulu šampiona iz 2021. godine, već je osvojila i prvi nagradu u iznosi od $50.000. Ovi momci su već u nekoliko navrata dokazali da su jedna od najboljih ekipa sa ovih prostora i nadamo se da ćemo ih naredne godine gledati na okupu!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA