Francuska planira da investira u esports, želi da sarađuje sa organizatorima, izdavačima i ekipama

Esports poslednjih godina postaje sve aktuelnija tema, a mnoge države širom sveta su ga već izjednačile sa tradicionalnim sportom. U pripremi za Olimpijske igre 2024. godine, Francuska je nedavno otkrila novi plan za izgradnju ”nacionalnog esports ekosistema” u državi.

  • 0
ajfelova kula Foto: shutterstock.com

Ove vesti saznajemo iz izveštaja sa sastanka francuske esports asocijacije, francuskog predsednika esporta, Désiré Koussawo, ministra sporta i drugih zvaničnika. Cilj ovog sastanka i gorepomenutog projekta je da se od Francuske napravi ”velika esport nacija”, i to edukacijom ljudi i institucija o industriji, kao i jačanjem komunikacije između kompanija, esports organizacija i vlade.

Da bi izgradila efikasan sistem, francuska vlada će sarađivati sa esport organizacijama i izdavačima. Pored toga, strani esportisti već sada mogu da podnesu zahtev za specijalnu ”talent” vizu da bi se profesionalno takmičili u Francuskoj. Igrači su ranije mogli da apliciraju samo za turističke ili radne vize, zbog čega je često bilo situacija gde su kasnili na turnire i lige, kao što je LFL.

Na konferenciji za štampu najavljen je i esports događaj koji će se održati paralelno sa Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine – ”Olimpijska nedelja esporta”. Format eventa će biti detaljno objašnjen kasnije ove godine.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA