Vreme čitanja: oko 1 min.

Osvrt na godinu kada je Srbija osvojila Svetski IeSF Šampionat!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sjajan uspeh za naše momke!

  • 0
siak01a.velika-iesf2015-7 Foto: IeSF

Tog petog decembra, na sedmom Svetskom esports šampionatu (IeSF) održanom u Južnoj Koreji, ekipa iz Srbije je osvojila prvo mesto u konkurenciji timova. Naša reprezentacija je bila sastavljena od igrača Hearthstonea, Starcrafta II i LoL-a.

Srpski tim su činili igrači:

League of Legends:

  • Jovan “Demented Clown” Jovanović
  • Atila “Colamax” Dudaš
  • Aleksa “DoubleAiM” Stanković
  • Aljoša “Milica” Kovandžić
  • Luka “BigFoot” Miletić

Hearthstone:

  • Miloš „d00m1n80r” Perović

Starcraft II:

  • Aleksandar „Beastyqt” Krstić

Neverovatna činjenica jeste da iako smo završili učešće na trećem mestu na League of Legends turniru, kao i osvojili 5. mesto u Starcraft II, više ništa nije zavisilo od nas, već smo sreću čekali u finalnim mečevima gde je Kina uspela da izgubi prvo League of Legends finale protiv reprezentacije Južne Koreje gde je bila veliki favorit. I u Starcraft II smo sve nade polegli u igrača Joona “Serral” Sotala koje je tada imao samo sedamnaest godina, ali je uspeo da ostvari trijumf u finalu i indirektno pogura reprezentaciju Srbije na prvo mesto u ukupnom plasmanu!

Ove godine, reprezentacija Srbije ima značajnu mogućnost da ponovi uspeh iz “davne” 2015. godine, s obzirom na to da posedujemo veoma konkurentan tim koji se sastoji od najboljih igrača na svetu. Naša najveća šansa jeste Marko “Roksa” Roksić, koji igra na potpuno neverovatnom nivou, a trenutno je u Top 4 igrača na svetu.

Da li verujete da Srbija može da ponovi uspeh iz 2015. godine?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA