Vreme čitanja: oko 2 min.

Poznate grupe za regionalne IeSF kvalifikacije, evo sa kim će se Srbija takmičiti

Vreme čitanja: oko 2 min.

Međunarodna Esports Federacija (IeSF) je danas izvukla grupe za regionalne kvalifikacije za Svetski Esports Šampionat, koji će se ove godine održati u Jašiju, u Rumuniji.

  • 0
iesf2023-regionalne-kvalifikacije-srbija-1

Foto: SESE

Ovogodišnji Svetski Esports Šampionat u organizaciji Međunarodne Esports Federacije (IeSF) će se održati u Rumuniji, u gradu Jašiju od 24. avgusta do 4. septembra, gde će se najbolji esportisti sveta takmičiti za impozantnu novčanu nagradu od pola miliona dolara.

Kao i svake godine, SESE je organizovao nacionalne kvalifikacije za srpske esportiste, nakon kojih je odabrao predstavnike u igrama CS:GO, Dota 2, eFootball 2023, Tekken 7 i PUBG MOBILE. Pored toga, za Srbiju će se ove godine takmičiti i naša ženska CS:GO reprezentacija!

Naši eFootball 2023 i Tekken 7 predstavnici su već osigurali direktan plasman za svetsko prvenstvo, dok će ostali prvo morati da se dokažu na regionalnim kvalifikacijama, gde će odmeriti snage sa drugim timovima i igračima iz Evrope. Ove kvalifikacije će se igrati onlajn!

CS:GO

Evropske CS:GO kvalifikacije će se odigrati od 01. do 09. juna. Srpski CS:GO tim, iNation, takmičiće se iz grupe D (EEU) sa reprezentacijama Azerbejdžana, Bugarske i Crne Gore. Na kraju kvalifikacija, ukupno 9 ekipa iz cele Evrope će ostvariti plasman na Svetski Šampionat.

Grupna faza

  • Srbija vs. Crna Gora – 03.06. u 19:00
  • Srbija vs. Bugarska – 04.06. u 19:00
  • Srbija vs. Azerbejdžan – 05.06. u 16:00

CS:GO za žene

Evropske CS:GO kvalifikacije za žene će se odigrati od 09. do 14. juna. Naša ženska CS:GO reprezentacija će nastupati u grupi B (EU B) sa reprezentacijama Izraela, Švedske i Turske. Na kraju kvalifikacija, samo jedna ženska CS:GO ekipa iz Evrope će se plasirati za Svetski Šampionat.

Grupna faza

  • Srbija vs. Izrael – 11.06. u 13:00
  • Srbija vs. Turska – 11.06. u 14:00
  • Srbija vs. Švedska – 11.06. u 15:00

Dota 2

Evropske Dota 2 kvalifikacije će se odigrati od 17. do 23. juna. Srpska Dota 2 reprezentacija će se takmičiti iz grupe A (EU B) sa reprezentacijama Bosne i Hercegovine i Albanije. Na kraju kvalifikacija, ukupno 4 Dota 2 ekipa iz cele Evrope će se plasirati za Svetsko Prvenstvo.

Grupna faza

  • Srbija vs. Bosna i Hercegovina – 20.06. u 16:00
  • Srbija vs. Albanija – 20.06. u 19:30

PUBG MOBILE

Evropske PUBG MOBILE kvalifikacije će se odigrati 27. i 28. juna. Srpska PUBG MOBILE reprezentacija će igrati ukupno 12 mečeva od 27. do 28. juna. Tri najbolje rangirane ekipe iz Evrope će obezbediti plasman za Svetsko Prvenstvo.

Naknadno ćemo vas izvestiti o terminima plejof faza kvalifikacija, kao i o strimu na kome možete navijati za našu reprezentaciju!

Sve aktuelne informacije o IeSF šampionatu, ali i ostalim turnirima pratite na sajtu RUR i SESE, kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA