Vreme čitanja: oko 1 min.

IESF otkrio nagradni fond za 16. Svetski Esports Šampionat

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ove godine očekujemo još veći spektakl.

  • 0
iesf-saudijska-arabija-2024-1 Printskrin: twitter.com/IeSF

Međunarodna Esports Federacija (IESF) je zvanično najavila da nagradni fond za 16. Svetski Esports Šampionat u Rijadu iznosi 1.000.000 dolara. Ovo je najveći nagradni fond u istoriji celog IESF-a, a ujedno i duplo veći od prošlogodišnjeg.

Od 11. do 19. novembra, najveštiji esportisti širom sveta okupiće se u Rijadu, gde će se boriti za titulu najbolje esports nacije i deo ovog impozantnog nagradnog fonda. Na 16. Svetskom Esports Šampionatu će se igrati ukupno pet esports naslova: Counter-Strike 2, Dota 2, eFootball, Mobile Legends: Bang Bang i PUBG MOBILE. IESF ove godine takođe organizuje CS2 i MLBB turnire za žene.

U nastavku teksta možete pogledati kompletnu raspodelu nagradnog fonda od milion dolara.

iesf24-nagradni-fond-L-24-1 Foto: IESF

Prijave za nacionalne kvalifikacije su već uveliko u toku. Svim prijavama i dodatnim informacijama možete pristupiti putem ovog linka. Osim eFootball-a, nacionalni šampioni u svim ostalim naslovima će na putu do svetskog prvenstva prvo morati da se dokažu i na regionalnim kvalifikacijama.

Prvo će se održati kvalifikacije za PUBG Mobile, tačnije 23. marta. Kao i prethodnih godine, kvalifikacije za Srbiju će organizovati Srpski Savez Elektronskih Sportova i Esportova (SESE).

Live prenos svih domaćih turnira emitovaće se na Klan RUR YouTube kanalu putem koga možete pratiti sve nacionalne IESF kvalifikacije.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA