Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj događaj će imati najveći nagradni fond u istoriji esporta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nagradni fond dostojan jedne ”esports olimpijade”.

  • 0
esports-world-cup-main-24-1 Foto: Esports World Cup Foundation

Organizatori internacionalnog događaja Esports World Cup su otkrili da će imati nagradni fond od 60 miliona dolara, što ga čini najvrednijim esports turnirom u istoriji. Esports World Cup će se održati od 4. jula do 24. avgusta, uživo u Rijadu, gde će se najbolji esportisti sveta takmičiti u čak 19 igara.

Organizatori su istakli da će nagradni fond biti podeljen na četiri dela: Club Championship (20m$), Game Championships (30m$+), Kvalifiakcije (7,6m$) i MVP nagrade (1,1m$).

Esports World Cup je najavljen tokom New Global Sport konferencije u Rijadu 2023. godine. Ovaj događaj će zameniti Gamers8 koji se održao početkom 2023, gde su se esportisti takmičili u velikom broju igara za ukupni nagradni fond od 45 miliona dolara.

Evo i kompletne liste svih 19 igara koje će se igrati na turniru: Counter-Strike 2, Dota 2, EAFC, Apex Legends, Fortnite, Free Fire, Honor of Kings, League of Legends, Mobile Legends Bang Bang, Overwatch 2, PUBG, PUBG Mobile, Rainbow Six, Rocket League, RENNSPORT, StarCraft II, Street Fighter 6, Teamfight Tactics i TEKKEN 8.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA