Top 5 Fortnite pušaka za početnike

Pravim izborom oružja svaki početnik ima i više nego dobre šanse da preživi borbu. Hoćemo li da saznamo koje je to oružje idealno za novajlije?

  • 0
Fortnite

Foto: Epic Games/Fortnite

Fortnite je jedna od najpoznatijih igara Battle Royale žanra. Sasvim je prirodno da početnicima u ovoj igrici deluje zastrašujuće kada dođe vreme da se “suoče” sa iskusnijim Fortnite igračima. Ipak, pravim i pravilnim izborom oružja svaki početnik ima i više nego dobre šanse da preživi borbu.

Zapamtite, bilo koje oružje je uvek bolje od nijednog oružja! Nož vam neće puno pomoći protiv sačmarice, pogotovo ako ste početnik i ako vam je sačmarica ispred nosa. Jedna od stvari u video igri Fortnite, s obzirom na to da ovaj naslov obiluje različitim oružjima koja se razlikuju po različitim kategorijama, jeste ravnoteža. Prilikom odabira oružja pazite na neke od parametara, kao što su domet, snaga izbliza, snaga izdaleka, brzina pucanja i slično. Prema tome prilagodite korišćenje oružja različitim situacijama.

Postoji 5 kategorija oružja:

  • siva (uncommon)
  •  

  • zelena (common)
  •  

  • plava (rare)
  •  

  • ljubičasta (epic)
  •  

  • zlatna (legendary)
  •  

 

Hoćemo li da saznamo koje je to oružje idealno za početnike?

SCAR

 

Ono što se uvek savetuje početnicima jeste da se u početku, dok ne savladaju igru, odluče za puške. Puškama je lako rukovati i zato su nezaobilazni i sastavni deo igre svih onih koji se tek upuštaju u avanturu igranja Fortnite igrice.

Za visoku stabilnost, štetu i brzinu pucanja preporučujemo retku jurišnu pušku SCAR koja je prilagođena za bitke na bliske, srednje i velike razdaljine. SCAR je puška koja može biti legendary i epic. To je superiorna verzija puške M4 i zaista se odlično pokazuje u borbi, naročito kada se koristi na srednjem dometu. Njeno pronalaženje zlata vredi - SCAR potpuno uništava helte i štit protivnika i posebno je koristan za ubijanje u početku igre.

Ne smemo zanemariti ni efikasnost ove puške tokom sredine igre, kada se krećemo ka centru. Jurišanje i hvatanje drugih igrača je odličan način da vi budete ubijeni, zato pažljivo razradite strategiju. Što se tiče SCAR puške, ona je manje precizna od svojih rafalnih “sestara”, ali to ne znači da je i manje bitna!

Bolt-Action

 

Ako više volite dalekosežno pucanje, onda je snajperska puška Bolt-Action za vas. Nema boljeg osećaja nego kada se krijete u grmlju, na vrhu planine i u zasedi čekate protivnika kojeg ćete “skinuti” samo jednim pokretom prsta. Koristeći Bolt-Action snajpersku pušku, skoro pa vam je zagarantovano ubistvo protivnika jednim hicem!

Ono što je mana jeste činjenica da Bolt-Action ispaljuje samo po jedan metak, te zato morate da budete oprezni pri ponovnom punjenu između hitaca, jer dok to radite, neprijatelju ostavljate prostor i dajete mogućnost da vas eliminiše ukoliko vas primeti. Da, ova puška zaista ima prednosti, ali i mane koje možete lako da savladate ukoliko budete istraživali i vežbali.

Ukoliko ipak želite snajper koji puce brže, razmislite i o korišćenju poluautomatske snajperske puške, ali znajte da ona nanosi manje štete po pogotku od Bolt-Actiona.

Tactical Shotgun

 

Za početnike je nišanjenje možda problem, ali to ne znači da biste trebali da propustite Tactical Shotgun! Ona je idealna za savladavanje neprijatelja koji se nalazi u neposrednoj blizini. Dakle, zapamtite, taktička sačmarica dobro funkcioniše samo u borbi 1na1, i tada je najefikasnija.

Ova sačmara će eliminisati vašeg neprijatelja odmah, ili će mu bar oduzeti ogroman deo helta samo jednim hicem! Međutim, da biste ovo postigli, morate je pravilno i dobro uperiti u neprijatelja.

Manje je precizna i radi manju štetu od Pump Shotguna, ali brže puca i ispaljuje više metaka! Za početak i za sticanje novih veština, ona je i više nego idealna!

Rocket Launcher

 

Na samom početku, kada se tek upoznajete sa svim sitnicama koje su bitne za dobro odigranu partiju Fortnite-a, možda će vam ova informacija delovati nebitna, ali morate znati da je raketni bacač i alat koliko i oružje.

Možda nije najbolje oružje za upucavanje jednog protivnika, ali je zato fenomenalna kada treba da se puca iz daljine i nanese velika šteta pre nego što protivnička ekipa navali na vas! Ovo znači i da je raketni bacač odličan za eliminisanje nekoliko neprijatelja!

Raketni bacač može da ispali 6 raketa, pa tek onda zahteva punjenje! On radi od 110 do 125 štete i i više je nego odličan za početnike!

Pistol

 

Na samom početku igre, preporučujemo svim novajlijama da se potrude i pronađu taktičku sačmaricu. Međutim, ukoliko je ipak ne nađu, naša preporuka je da se onda opredele za Pistol.

U pitanju je pištolj čija izuzetno brza pucnjava čini ovo oružje smrtonosnim kada se koristi u neposrednoj blizini. Ono što morate znati jeste to da izbegavate da ga koristite u srednjoj ili velikoj udaljenosti, jer postaje vrlo neprecizan.

Laka dostupnost i brzo pucanje ovo oružje čine idealnim za sve početnike!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA